Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Tartós forróság jön, hőségriadót rendeltek el

Hőségriadót rendelt el Müller Cecília országos tisztifőorvos szombat 0 órától kedd éjfélig. A tartós hőség az egészséges szervezetet is megterheli – írta közös közleményében a Nemzeti Népegészségügyi Központ és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A következő napok időjárása egészségügyi panaszokat, kellemetlen közérzetet, dekoncentrációt okozhat bárkinél, a gyerekek, az idősek, a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők pedig különösen veszélyeztetettek.

A közleményben kitértek a vízivás fontosságára, a kávé, az alkohol, a magas cukor- és koffein tartalmú italok, zsíros ételek mellőzéséről, felhívták az autósok  figyelmét, hogy vezessenek óvatosan, a vízparton lévők hűtsék le magukat mielőtt a vízbe mennének.

Fontos, hogy gyereket és állatokat senki se hagyjon autóban, s amennyiben lehetséges, 11 és 15 óra között senki se tartózkodjon a napon, a védekezés szellős ruházattal, fényvédő szerekkel ajánlott, a legmelegebb órákban pedig kerülni kell a fizikai munkát.

A nyilvános ivókutak listáját ide kattintva töltheti le.

A klimatizált helyiséget listáját itt nézheti meg.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb