Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Településfejlesztési ötleteket vár az önkormányzat

A hivatal a lakosság véleménye alapján készíti el a következő öt évre szóló településfejlesztési stratégiáját – tájékoztatott a kerület főépítésze.

Az úgynevezett Integrált Településfejlesztési Stratégia magába foglalja egyebek mellett a szociális ügyeket, az oktatást, a munkahelyteremtést, a gazdaságot, és a kultúrát – közölte Barta Ferenc. Megemlítette a közlekedéssel kapcsolatos problémákat, amelyben szintén várják az észrevételeket. Mint mondta, nagyon gyenge például a haránt irányú közlekedés a kerületben, bizonyos városrészeket nem is érintenek a helyi járatok.

A Belügyminisztérium felkérésére az ország 152 településén, köztük Zuglóban készítenek településfejlesztési tervet. A helyben összeírt fejlesztési elképzeléseket egy gazdasági, várostervezési és pályázati csoportból álló konzorcium tanulmányozza. A kész dokumentáció alapján készíti el az önkormányzat beavatkozási tervét. A lakossági észrevételeket – elsősorban elektronikus levél formájában – a városfejlesztési osztályon Riszter Zsuzsanna, városfejlesztési referens fogadja. A beküldés határideje: február 20.

Az alábbi kérdésekre várja a választ az önkormányzat:

1. Közvetlen környezetében, illetve Zugló területén milyen, még nem biztosított kereskedelmi, szolgáltató funkciót javasol? Kérem, a helyszínt is jelölje meg?
2. Milyen beavatkozásokat javasol a szociális, egészségügyi, oktatási, kulturális, sport ellátás területén?
3. Milyen közlekedési beavatkozásokat javasol a közösségi közlekedésben, és az úthálózat minőségének fenntartása, javítása érdekében?
4. Milyen funkciójú közterület-fejlesztések megvalósítását tartja a legfontosabbnak (pl. fasorok telepítése, parkok rekonstrukciója, játszóterek, sportpályák fejlesztése, stb.)?
5. Milyen környezetvédelmi beavatkozásokat javasol Zuglóban (pl. zajvédőfal építés, hulladékgyűjtés, stb.)
6. Milyen jellegű Önkormányzati támogatást tartana fontosnak (pl. panelprogram, műemlékvédelem, helyi védelem alatt álló épület felújítások, stb.)?
7. Szükségesnek tartja-e az állandó lakosok számára a munkahely teremtő beruházások megvalósítását?
8. Milyen funkciókat telepítene Rákosrendező nem hasznosított területére?
9. Egyetért-e a Városliget további beépítésével, Múzeumi Negyed kiépítésével?
Egyetért-e a Városliget meglévő létesítményeinek rekonstrukciójával?
10. Elégségesnek tartja-e a jelenlegi kerékpárút hálózatot, mely területeken javasolja annak további kiépítését?
11. Megfelelőnek tartja-e Zugló közbiztonságát, milyen beavatkozásokat, intézkedéseket javasol javítása érdekében?

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb