Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Gyarmati Anna a legjobb magyar snowboardos

Negyedik helyen végzett a kanadai snowboard-világkupán Gyarmati Anna, aki immár másodszor került éremközelbe ilyen rangos versenyen.

A fiatal versenyzőt sokan segítették, köztük egy zuglói testnevelő-tanár, Bekényi Ádám is, aki ősz óta a magyar snowboard-válogatott szövetségi kapitánya. Gyarmati Anna nem Magyarországon, hanem Ausztriában, osztrák edzővel készül a versenyekre, ám Bekényi Ádámnak is sokat köszönhet, hiszen a Kaffka Margit Általános Iskola testnevelője már 2004 óta irányítja a magyar snowboardosok fizikai felkészítését.

Anna a közelmúltban két jó eredménnyel hálálta meg a szakemberek törődését. Előbb Murauban, a snowboard-világbajnokságon lett stíluskombinációban hatodik, ami az eddigi legjobb magyar eredménynek számít, majd Kanadában, a világ legjobb snowboardosait felvonultató világkupán került érem közelbe. A dobogóról mindössze 0.75 ponttal maradt le.

Anna a két verseny között egy utcai snowboard-gálán is részt vett, ahol – a számára ismeretlen környezetben is – hetedik tudott lenni. Bekényi Ádám szerint a magyar snowboardos sikere a sportág hazai megítélésére és az utánpótlás-nevelésre is jótékonyan hat.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb