Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Negyedével csökkent a tűzesetek száma tavaly

A képviselő-testület csütörtöki ülésének kezdetén Karácsony Gergely polgármester jelezte, hogy továbbra sem tudják tárgyalni a Városliget Zrt.-vel való együttműködési tervezetet, mert azt a cég igazgatótanácsa még mindig nem hagyta jóvá. Nem született döntés a zuglói fizető parkolási övezetek üzemeltetőjéről sem, mert a kerületi képviselők megosztottak abban, hogy a feladat ellátását gazdasági szereplőre, vagy a Zuglói Közbiztonsági Non-profit Kft.-re, esetleg az Önkormányzati Rendészetre bízzák.

A testület meghallgatta és elfogadta a kerületi tűzoltóság (a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Észak-pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltség XIV. Kerületi Hivatásos Tűzoltó-parancsnoksága) 2016. évi tevékenységéről szóló beszámolót. A tájékoztató szerint tavaly Zuglóban 27 százalékkal kevesebb tűzeset volt, és több mint harmadával csökkent a műszaki mentések száma az egy évvel korábbihoz képest.

A képviselők emellett lezárták az önkormányzati tulajdonú és fenntartású épületek felújítási munkáira és a folyamatos kátyúzásra vonatkozó közbeszerzési eljárást. A képviselők megállapították, hogy a nyertes a PEVI Konzorcium lett.

A testület elutasította azt az indítványt, amely Várnai Lászlót képviselő mandátumáról való lemondására szólította fel. A helyi politikus több évvel korábban egy családi vita során garázdaságot követett el, amelyért a hatóságok pénzbüntetést róttak ki rá.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb