Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Zuglói az év műhelye

Borítékolható volt a zuglói siker a Magyar Olimpiai Bizottság, a Decathlon Magyarország és az Utanpotlassport.hu által közösen alapított “Az Év Műhelye” díjátadó gálán. A rendezvényre ugyanis egyéni és csapatsportágakban azokat a szakosztályokat hívták meg, amelyek a 2016-os esztendőben “A Hónap Műhelye” elismerést legalább egyszer kiérdemelték.

A zuglói sport erejét pedig mi sem bizonyítja jobban, hogy ezt az elismerést tavaly több kerületi szakmai műhely, a BVSC-Zugló vízilabdázói, vívói és asztaliteniszezői, illetve a KSI vízilabdázói és öttusázói is kiérdemelték.

A február 22-én megrendezett díjátadó gálán egyéni sportokban – 2015. évi győzelme után ismét – a Győri Vízisport Egyesület nyert, csapatsportban pedig az egyaránt zuglói KSI és a BVSC-Zugló vízilabda szakosztályai vívtak nagy harcot egymással. A kuratórium végül az előbbinek adta “Az ÉV Műhelye” elismerést, ám hozzátette, hogy a díjat és az azzal járó kétmillió forintos vásárlási utalványt a BVSC-s szakosztály is kiérdemelte volna.

A győztes zuglói műhely 2016 júniusában bizonyult a legjobb utánpótlás-nevelő helynek. Az indoklás szerint azért, mert a gyermekbajnokság végén nagy csatában legyőzték a BVSC-Zugló pólósait, és aranyérmet nyertek. Majd az ifjúsági és a serdülőbajnokság végén rendezett négy csapatos rájátszásban is begyűjtötték az aranyakat, valamint a gyermek 2002-es és 2003-as korosztályban is az élen zártak. A szakosztály U9-es csapata a júniusban, Olaszországban rendezett, népes nemzetközi mezőnyt felvonultató Habawaba-fesztiválon hódította el az első helyet, az pedig már csak hab volt a tortán, hogy az ifjúsági és a serdülő korosztályban a budapesti bajnokságban is aranyérmet nyert a klub.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb