Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Tévhitek és előítéletek nélkül

Félnapos roma érzékenyítő programot szerveztek a Zuglói Közbiztonsági non-profit Kft. (ZKNP) szakemberei a kerületi rendőrök számára május 16-án.

– Megkerestük az UCCU Alapítványt, akiket jól ismerünk, mert az egyik zuglói iskolában már tartottak hasonló rendezvényt. Most arra kértük őket, hogy a programjukat dolgozzák át a rendőrök számára is – magyarázta Adler Katalin prevenciós koordinátor.

Az alapítvány munkatársai a rendőrökkel egyeztetve állították össze a szerdai programot, amelyen az alapítvány önkénteseiből álló előadók is részt vettek, és ahol a magyarországi cigányság története mellett a lovári nyelvről is szó esett – árulta el Szénási Szilvia, az alapítvány ügyvezető elnöke.

Annak érdekében, hogy a rendőrök jobban megismerkedhessenek ezzel a nyelvvel, a ZKNP azt tervezi, hogy ősztől két nyelvtanfolyamot indít. Az egyik az intézkedések szókincsére alapozna, a másikkal pedig már a középfokú lovári nyelvtudás is megszerezhető.

Fotó: Képszerkesztőség

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb