Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Titkos Költészetnap

Idén sem szakadt meg a Széchenyi István Általános Iskola Költészetnap című versenye, amelynek fő témája a titok volt. A gyerekek ebben a témakörben mérték össze rajz, valamint vers- és prózamondó tudásukat.

A költészet napja alkalmából megrendezett versenyen idén Weöres Sándor halálának 30. évfordulójáról is megemlékeztek a szervezők és a különböző iskolákból érkező résztvevők.

A program előtt – mint minden évben – az egykori diákok megkoszorúzták Bene Géza emléktábláját, és a hajdani iskolai évekről meséltek a tanulóknak. – Ahogy az elmúlt csaknem 25 évben, úgy idén is már februárban kiírtuk a versenyhez kapcsolódó rajzpályázatot, majd ugyanabban a témában szervezzük meg vers- és prózamondó versenyt, a rajzokat egykori diákjaink zsűrizték – mondta Rapatyi-Zöld Mária igazgató.

Fotó: Képszerkesztőség

A programon részt vett mások mellett Szabó Rebeka alpolgármester is, aki köszöntőjében elmondta, a rendezvény az egyik kedvence, minden évben nagyon fontos számára, hogy ott legyen. – Jó érzés végignézni a fantáziadús rajzokat. Gyerekként érdekes szembesülni azzal, hogyan lehet versekkel gondolatot, érzéseket kifejezni, felnőttként pedig egyfajta mankóként is szolgálhatnak – fogalmazott az alpolgármester, hozzátéve, a művészetek összekapcsolásával megrendezett versenynek közösségformáló szerepe is van.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb