Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Variációk egy témára

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem 4-5. évfolyamos, és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem végzős építészmérnök hallgatóinak féléves, illetve diplomamunkájából nyílt kiállítás a Zuglói Civil Házban. A diákoknak a Columbus utcai egykori díszletraktár funkcióját kellett újragondolniuk.

A hallgatók felé csak néhány kikötés volt: az új épületek megfeleljenek a hely szellemiségének, a környezeti adottságoknak, és lássanak el valamilyen szociális vagy kulturális szerepet. A konkrét funkciót azonban ők találhatták ki.

A BME 15 és a Moholy-Nagy egyetem 32 hallgatója csapatokban dolgozott, és egészen különleges ötletekkel álltak elő: volt, aki gyermekotthont, más szociális lakásokat, kollégiumot, fiataloknak kialakított kulturális központot, vagy éppen iparos műhelyeket tervezett az átalakított díszletraktárba.

 

Karácsony Gergely a kiállítás megnyitóján elmondta, a Columbus utcai épület különösen közel áll a szívéhez. – Az elmúlt öt év alatt rengeteget gondoltunk erre a helyszínre, és arra, milyen jól lehetne hasznosítani, főleg kulturális célra – fejtette ki a polgármester. – Remélem, egyszer sikerül elérnie az önkormányzatnak, hogy tényleg új funkciót kaphasson ez a páratlan szépségű, többre érdemes épület.

A tárlat megnyitóján a terveket készítő diákokon kívül részt vett Barta Ferenc, Zugló főépítésze és Kovács Balázs önkormányzati képviselő is, míg Kovács Csaba, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Építészeti Intézetének igazgatója, valamint Sugár Péter, a BME tanszékvezetője beszédet is mondott. A kiállítás április 29-ig látható a Zuglói Civil Házban.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb