Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Tizenhat napig látható az ARC

Puskás Marcell Unikornis című alkotása nyerte idén az ARC kiállítás első díját. A közérzeti tárlat, amelynek ezúttal a klímaváltozás a fő témája, az Örs vezér útján látható október 13-ig.

Klímariadó! Alkoss képet róla! a mottója a 19. ARC plakátkiállításnak, amelynek megnyitóját szeptember 27-én tartották a Metropolitan Egyetem nagyelőadójában. A tárlatot 2018-ban fogadta be Zugló Önkormányzata, ugyanis a Városliget Zrt. a Liget Budapest Projekt keretében zajló építkezésekre hivatkozva tavaly elutasította a szervezők helyfoglalási kérelmét az Ötvenhatosok terére, ahol az első tizenhét tárlat volt.

A szponzorok támogatásával megvalósuló kiállításra ezúttal is bárki elküldhette jeligés munkáját. A zsűrinek több mint nyolcszáz pályázatból kellett kiválasztania a nyolcvan kihelyezett plakátot és a díjazott műveket. A legjobb alkotásért járó elismerést ezúttal Puskás Marcell vehette át Unikornis című munkájáért. A fiatal grafikus plakátján egy műanyag teknős látható, műanyag pohártetővel a nyakán és szívószállal a fején.

– Félő, hogy a helytelen hozzáállás miatt az állatok testében lassan annyi műanyag lesz, hogy gyermekink már csak torzszülöttekkel találkozhatnak – mondta Puskás Marcell, aki egyébként tipográfusként, könyvek szerkesztésével foglalkozik.

Fotó: Képszerkesztőség

A második helyen Tóth Györgyi Attitűd című munkája végzett. A szociális munkásként dolgozó nő ugyan kerüli a nyilvánosságot, de Bakos Gábor szervező szerint a rendezvény egyik legsokoldalúbb résztvevője, tavaly például hat plakátja szerepelt a tárlaton.

A zsűri a harmadik díjat Zsemberi-Szígyártó Miklósnak ítélte oda Zsírral című pályázatáért. A legkedélyborzolóbb alkotásért járó elismerést, a Borz-díjat Kós Péter A Galaxis Önzői című képe nyerte el, míg a Hammer Advertising különdíját Kemenczés Bálint, Marschall József, Ősz Szilvia és Vasvári Babett közös alkotása, a Csúcsragadozó című képe érdemelte ki.

A kiállítás látogatói is szavazhatnak október 20-ig a kedvenc plakátjukra. A közönségdíjas alkotást október 30-án hirdetik ki. A szervezők ezúttal is kiemelten figyelnek a környékbeliek nyugalmára – ezért nem lesz idén büfé, valamint éjfél előtt fél órával már lekapcsolják a képeket megvilágító lámpákat – és a tárlat iránt érdeklődőket is arra kérik, legyenek tekintettel a lakókra.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb