Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Többletfinanszírozást és határidő-hosszabbítást kér az önkormányzat

Kérelemmel fordul az Európai Unióhoz az önkormányzat az Eco-Housing projekt megtartása érdekében, elemzések készülnek az üres telkek eladásával kapcsolatban, marad a hulladékudvar, bővül a Zuglói Egészségügyi Szolgálat és a Zuglói Egyesített Bölcsődék munkatársainak létszáma – egyebek mellett ezekről döntöttek a képviselők az október 28-i testületi ülésen.

Az ülés Lepsényi László, a Demokratikus Koalíció frakcióvezetőjének bejelentésével kezdődött, amely szerint Hevér László György és Bitskey Bence képviselők kiléptek az MSZP-ből és csatlakoztak a DK frakciójához.

Ezt követően került sor a napirendek megtárgyalására, amelyek között kiemelt kérdés volt az Eco-Housing. Az önkormányzat kérelemmel fordul az Európai Unióhoz azért, mert jelentősen megnövekedtek az Eco-Housing projekt (Gizella u. 14-16.) megvalósításának költségei, s a Covid-járvány okozta helyzetben jelentősen megváltoztak annak feltételei is. S bár a szakemberek számos megoldást dolgoztak ki a költségek csökkentésére, még így is több mint 700 millió forint hiányzik az időközben megnövekedett kiadások fedezésére. Ezért az önkormányzat arra kéri az Európai Uniót, hogy módosítsa az eredeti pályázatot, és tolja ki a megvalósítás határidejét. Az e témában egy héttel korábban összehívott rendkívüli testületi ülésen nem tudtak megállapodni a képviselők a projekt kivitelezésének feltételeiről, most azonban kompromisszum született.

Egyéb várható beruházások is napirendre kerültek, ami miatt a környékről egypáran megkeresték az önkormányzatot: nem szeretnék, hogy az eladásra szánt üres telkek helyére óriási lakóházak épüljenek. Ezt mérlegelve beépíthetőségi vizsgálatot, funkcióvizsgálatot kérnek, valamint környezeti és közlekedési elemzés készítéséről is döntöttek a képviselők. Ennek értelmében a Kövér Lajos tér 25., az Angol utca 55–59–61., az Angol utca 28. és a Tábornok utca 31., Pillangó utca 24. szám alatt található ingatlanokra vonatkozó pályázatokat egyelőre nem írják ki.

A képviselők elfogadták azt a határozati javaslatot, amely szerint szokásosan meghosszabbítják Füredi úti hulladékudvar lejárt üzemeltetési megállapodását a Budapesti Közművek Nonprofit Zrt.-vel, ugyanakkor felmerült a kérdés, hogy a szolgáltatást mely kerületben élők veszik igénybe, ezért kérték a polgármestert, kérjen erre vonatkozó kimutatást, és arról is tájékozódjon, hány hulladékudvar van a fővárosban.

Elfogadta a testület azt a beszámolót, amely a polgármesternek az I-III. negyedévben az átruházott hatáskörben hozott döntéseit és intézkedéseit tartalmazta.

Döntés született arról is, hogy a Zuglói Egészségügyi Szolgálat (ZESZ) létszámát egy fővel (védőnő), a Zuglói Egyesített Bölcsődékben pedig nyolc kisgyermeknevelővel és egy intézményvezető-helyettessel növelik, emellett többletfinanszírozást biztosítanak a ZESZ részére.

A testület elfogadta a lakossági vízgyűjtő-edény programról szóló tervet – az önkormányzat minimális lakossági hozzájárulással osztana csapadékvíz-gyűjtőket a társasházakban, családi házakban élőknek.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb