Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Tóth Krisztián vezeti a világranglistát

A KSI SE cselgáncsozója a legfrissebb világranglistán egy helyet előrelépve pályafutása során először az élre állt.

Az elmúlt egy esztendő kiemelkedő eredményei után Tóth Krisztián, a KSI SE 21 esztendős dzsúdósa átvette a vezetést a világranglistán a 90 kilogrammosok között. Amióta ilyen rangsort készít a Nemzetközi Judo Szövetség (2007), mindössze harmadik alkalommal fordul elő, hogy valamelyik súlycsoportban egy magyar sportoló vezeti a világranglistát. 2007-ben a 100 kg-os Hadfi Dániel, 2010-ben pedig a 70 kg-os Mészáros Anett volt az első.

Tóth Krisztián az elmúlt egy esztendőben remekelt, sorozatát a Montpellier-i Európa-bajnokságon egy bronzzal kezdte, majd a budapesti Grand Prix-n ezüsttel folytatta, és a mongol GP-n is második lett. Az igazán kiugró eredménye a cseljabinszki világbajnokság ezüstérme volt. Ezt követően megnyerte a Grand Slam-tornát Abu-Dzabiban, idén pedig a tbiliszi GP-n harmadik, a zágrábin pedig első lett.

Eredményei alapján a világranglistánál kevesebb versenyt tartalmazó olimpiai kvalifikációs rangsorban már eddigi is az első helyen állt – és szinte már biztos olimpiai résztvevőnek tekinthető -, ám a világranglistát eddig egyik nagy riválisa, a grúz Liparteliani vezette. Krisztiánnak őt sikerült megelőznie, amely egy 21 éves versenyzőtől rendkívül nagy teljesítmény.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb