Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Új felszerelési eszközökkel gyarapodtak a zuglói polgárőrök

A polgárőri feladatok ellátásához nélkülözhetetlen egészségügyi védelmi eszközökkel, humanitárius célt is szolgáló, továbbá technikai jellegű tárgyakkal gyarapodott a Zuglói Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

A Zuglói Önkormányzat támogatásával, a Zuglói Közbiztonsági non-profit Kft.-n keresztül beszerzett felszerelési eszközcsomagot február 18-án Horváth Csaba, a XIV. kerület polgármestere adta át. A politikus az eseményen elmondta: Az önkormányzat vezetése a központi anyagi megszorítások ellenére tartja magát ahhoz az alapelvéhez, amely szerint első a zuglóiak biztonsága. És akik ezért dolgoznak, azoknak a tevékenységéhez a szükséges forrásokat a szűkös időkben is előteremtjük. – hangsúlyozta a polgármester.

Hajdu Flórián, Zugló gazdasági ügyekért felelős alpolgármestere kiemelte: a több mint harmincéves múltra visszatekintő önkéntes zuglói szerveződés okkal vívott ki magának fővárosi és országos szinten is elismerést a polgárőr-társadalmon belül. Szakmai felkészültségükkel és áldozatkészségükkel minden körülmények között rendíthetetlenül szolgálják a városrész lakóinak nyugalmát, védik a közrendet.

A közterületeken éjjel-nappal szolgálatot teljesítő polgárőröknek sokszor extrém helyzetben, különleges időjárási viszonyok közepette kell intézkedniük. Gyakran kell öngondoskodásra képtelen, magatehetetlen, a kihűlés közelében lévő, életveszélyes állapotú embereken segíteniük. A most átadott csomag tartalma javarészt az ehhez szükséges eszközökből áll – tudtuk meg Kardos Páltól, a zuglói polgárőrök elnökétől. Hővédő takarók, speciális kesztyűk, a kötelezően viselendő formaruha szállításához szükséges táskák, többfunkciós elemlámpák, a balesetek, az egészségügyi vészhelyszínek helyszínét a külvilág elől elfedő új paravánok kerülnek a járőrautókba.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb