Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Új otthonra lelt a Dürer kert

Ahogy arról mi is hírt adtunk, 2020. novemberében végleg bezárták Zugló és a főváros kultikus szórakozóhelyét, a Dürer kertet, amely a budapesti underground utolsó bástyája volt. Az új tulajdonos nem sokat tétlenkedett.

A Dürer kertet illetve a hozzá tartozó Keleti Blokkot – a magyar zenekarok egyik legfontosabb próbahelyét – pár hónapon belül lebontották, hogy helyükre luxus szálloda épülhessen. A Dürer kert vezetősége azonban már akkor jelezte, a Zuglóból való kiköltöztetésük nem jelenti a szórakozóhely megszűnését. Úgy tűnik, nem a levegőbe beszéltek, mert a hírek szerint sikerült megtalálniuk a Dürer kert új helyét Újbudán (XI. kerületben), a Hengermalom utca és az Öböl utca találkozásánál.

Fotó: Subits-Tóth Gergő

Nagy Zsolt, a Dürer kert ügyvezetője elmondta, közel két éven át kerestek új helyszínt a szórakozóhelynek, ez alatt sok lehetőséget megnéztek, de egyiket sem találták megfelelőnek. A választásuk végül a Duna-parti helyszínre esett.

– Más lesz a hangulata, mint a zuglói Dürernek, de a közvetlen Duna part, a természetközeliség és a méret szép kihívást és feladatot jelent számunkra – mondta Nagy Zsolt.

Az új helyszínre két koncerttermet (amelyek mérete megegyezik a régi Dürer két nagytermének méreteivel), kerthelyiséget, egy kiállítótérként is üzemelő fotelbárt, illetve biciklitárolókat is terveznek. A koncertek a szabadban szigorúan este 10 óráig tartanak nyitva, a jól szigetelt koncerttermekben azonban akár nonstop bulik is lehetnek. A nyitásról nincs még információ, annyit tudni csak, hogy a Dürer vezetősége a kerthelyiséget már idén nyáron szeretné megnyitni a nagyközönség előtt.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb