Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Szenzációs birkózó siker

Fantasztikus zuglói sikerrel zárult az észtországi Tallinnban rendezett junior birkózó világbajnokság, melynek utolsó napján a BVSC-Zugló kiválósága, Takács István révén megszületett az első magyar aranyérem.

A nemcsak Zuglóban sportoló, hanem itt is lakó, sőt nyár elején a Csanádiban érettségiző fiatal sportoló ugyanis fantasztikus formában birkózott az észt fővárosban. Az édesapja, Takács Ferenc által edzett birkózó ugyanis úgy jutott el a döntőig, hogy az ellenfelei többsége akciót sem tudott csinálni ellene, ő pedig valamennyiüket technikai tussal (nyolc pont különbséggel) verte.

A döntőbe vezető úton dél-koreai, fehérorosz, ukrán és iráni ellenfele is volt, azaz a sportág nagyhatalmainak képviselőivel kellett megmérkőznie. Különösen az iráni elleni elöntője alakult izgalmasan, ahol az ellenfele kivételesen már 5-0-ra vezetett ellene, ám Istók (mindenki így hívja őt birkózóberkekben) egy elsöprő rohammal gyakorlatilag megsemmisítette (16-7 ide, ez is technikai K.O. volt) riválisát. A döntőben volt a legnehezebb dolga, ahol orosz ellenfelét „mindössze csak” 7-1-re múlta felül, így nem kérdéses, hogy személyében a kötöttfogású mezőny 82 kg-os súlycsoportjának legjobbja lett a világbajnok. A zuglói birkózó előtt utoljára 2012-ben nyert magyar versenyző junior világbajnoki címet.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb