Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Újabb teszteket kaptunk a fővárostól

Csaknem hétszáz darab antigén gyorstesztet vehetett ma át Horváth Csaba polgármester Havasi Gábortól, a Fővárosi Önkormányzat egészségügyi tanácsnokától. A főváros tízezer tesztet oszt szét a kerületek között.  

Hétfőn nyitnak az iskolák, és azt tapasztaltuk, hogy a szülők és a pedagógusok tartanak ettől, emiatt szerettünk volna egy plusz biztonságot nyújtani a budapestieknek – mondta Havasi Gábor.

Horváth Csaba rámutatott, az elmúlt hónapokban a főváros által biztosított tesztekkel tették biztonságosabbá a munkavégzést.

– Azok a tesztek elfogytak, most újabb adagot kaptunk, 675 darabot. Ezekkel a Zuglói Egészségügyi Szolgálat munkatársai sikeresen szavatolhatják a bölcsődei és az óvodai dolgozók, valamint a pedagógusok visszatérését – magyarázta a polgármester.

A ZESZ Hermina úti szakrendelőjében az antigén gyorsteszttel, az Örs vezér terei szakrendelőben pedig PCR tesztekkel végzik a szűrést. Dr. Nagy András Csaba, az intézmény igazgató főorvosa hozzátette, a beérkező igényeknek megfelelően minden reggel végeznek szűréseket.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb