Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Újabb zuglói érmek Milánóban

Két ezüstérmet szereztek a zuglói sportolók a milánói olimpiai kvalifikációs világbajnokság zárónapján.
A női kajak négyesek versenyében a magyar egység Szabó Gabriella vezetésével, illetve a férfi kenu kettesek ezer méteres versenyében a KSI-s Vasbányai – Mike duó is ezüstérmet szerzett.

Az elmúlt öt esztendőben veretlen volt a női kajak négyesünk, amely a londoni olimpiai győzelme óta egyszer sem szerepelt ugyanabban az összeállításban. A négyesben az állandóságot a zuglói Szabó Gabriella és a kétszeres olimpiai bajnok Kozák Danuta képviselte, akik ezúttal is bekerültek az aranyhajóba. A szövetségi kapitány végül harmadik beülőnek Fazekas-Zur Krisztinát, negyediknek pedig Kárász Annát jelölte. A négyes a milánói vébének is toronymagas esélyese volt, a döntőben azonban nem bírtak a fehéroroszokkal, akik végig vezetve megnyerték a világbajnokságot. A magyar egység nagyot hajrázott, de csak a második helyen ért célba.
Nem úgy sikerült a milánói világbajnokság a KSI két kitűnősége, Vasbányai Henrik és Mike Róbert számára, ahogy azt ők, illetve az edzőjük, Oláh Tamás is elvárta volna. Az egység csak kilencedik idővel jutott a döntőbe, és így a legrosszabbnak vélt egyes pályáról kellett megpróbálkoznia az éremszerzéssel.
A zuglói páros a döntő első felében nem is tudott elmozdulni az utolsó helyről, ám 500 méternél begyújtották a rakétát, és szép lassan minden riválisukat utolérték. Ha a táv nem ezer, hanem 1050 méter lett volna, akkor a vébét nyerő brazilokat is maguk mögé utasíthatták volna, ám ez ezer méteren már nem sikerült, így Vasbányaiék végül a második helyen végeztek.
A három zuglói sportolón kívül még a szintén KSI-s Vad Ninetta is olimpiai kvótát szerzett. Mórocz István tanítványa 200 méteren a döntős helyezéssel (9. lett) vívta ki az olimpiai szereplés jogát.
Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb