Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Ülésezett a nemzetközi ökoturisztikai konzorcium

Első alkalommal tanácskoztak a Duna régióban megvalósuló ökoturizmus tervezését elősegítő, Zugló vezette nemzetközi konzorcium tagjai, október 3-án.

A Budapesti Corvinus Egyetemen megrendezett konferencián a megjelent partnereket Szabó Rebeka zuglói alpolgármester köszöntötte, aki elmondta, a kerületnek az az érdeke, hogy fejlődjön a régióban a kerékpáros ökoturizmus, mert így jobban megőrizhető a városrész természeti és kulturális öröksége. Ezért is törekszik a kerület a kerékpáros infrastruktúra javítására és a kerékpározás népszerűsítésére. Az alpolgármester kiemelte: a konferencia résztvevői egyebek mellett azt vizsgálják meg, hogy a Duna menti országokban milyen módszerekkel bővíthető az ökoturizmus, illetve a megvalósításhoz milyen infrastruktúra szükséges.

Fotó: Képszerkesztőség

Kozák Balázs, Zugló önkormányzatának külső szakértője a rendezvényen arról beszélt, a természeti értékek védelme megköveteli, hogy a bicikli utak a kerékpáros turisztikai stratégia ismeretében épüljenek meg. A szakértő kifejtette, a Rákos-patak mentén egy kerékpáros út épül a jövőben, erre vonatkozóan Zugló a Corvinus Egyetemmel közösen ökoturisztikai stratégiát dolgoz ki. Kozák Balázs azt is elmondta, hogy várhatóan olyan új EUROVELO kerékpár útvonalak jöhetnek létre, amelyek egyike érintheti a Rákos-patak völgyét is, a Gödöllőig vezető bicikli út mentén pedig egy okos kerékpáros pihenőhely épülhet Zuglóban.

Révész Máriusz, a kerékpározás és az aktív kikapcsolódás fejlesztéséért és népszerűsítéséért felelős kormánybiztos a konferencián hangsúlyozta, a kormány támogatja a hazai kerékpárút-fejlesztést. Ha a Rákos-patak menti bicikli út megvalósul, és csatlakozik a gerincvonalhoz, több turista érkezhet a régióba. A kormánybiztos azt is megemlítette, hogy elkészült a kerékpárosok védelmét szolgáló KRESZ-módosító javaslatcsomag, amelyet jövőre fogadhatnak el.

Zugló önkormányzata sikeresen pályázott az Európai Uniónál, így egy nemzetközi konzorcium vezetőjeként vehet részt az EcoVeloTours – A hatékony ökoturizmus tervezés elősegítése az EUROVELO kerékpárút hálózatban a Duna régióban című projektben. Erről ide kattintva olvashat bővebben.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb