Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Ünnepi szomszédolás

Kegyes volt az időjárás az első zuglói Szomszéd ünnephez. A Mogyoródi úti sportpályán megtartott rendezvényen hat baráti társaság bográcsozott és ismerkedett egymással szombat délután.

Az ismerkedős, főzős program Bátki László, a Zuglói Sport- és Rendezvényszervező Non-profit Kft. ügyvezetőjének ötlete volt. “Az volt a célunk, hogy erősítsük a kerületiekben a lokálpatriotizmust. Nehezen alakítanak ki kapcsolatot a mai emberek, sokszor azok sem ismerik egymást, akik egy lépcsőházban laknak. A különböző társaságok itt együtt főzhettek, beszélgethettek, így ha legközelebb találkoznak, már nem mennek el egymás mellett ismeretlenül, szótlanul. A jelentkezőknek csak annyi dolguk volt, hogy magukkal hozzák a szomszédaikat, ismerőseiket, illetve a bográcsozáshoz szükséges alapanyagokat. A padokat, sátrakat és a tűzifát mi biztosítottuk” – mondta Bátki László.

Az első Szomszéd ünnepre hat baráti társaság érkezett. Volt, aki pörköltet, volt, aki székelykáposztát, más gulyáslevest főzött a szabad ég alatt. Barabás Viktorék vörösboros, gombás sertéspörköltet készítettek, Fülöp Istvánék pedig krumplis pörköltet. Mivel náluk volt házi kovászuborka is, már az étkezés összehozta a csapatokat, ugyanis a finom savanyúságra a többi asztaltársaság is igényt tartott.

Fotó: Képszerkesztőség

Olyan volt ez a rendezvény, mint egy félnapos nyaralás – mondta Erős Emőke. “Zugló különböző részeiről érkeztünk, de itt könnyen megismerkedtünk mindenkivel. Nagyon jól éreztük magunkat, úgyhogy már most megbeszéltük, legközelebb is összejövünk, és főzünk valamit” – tette hozzá.

Bátki László azt is elmondta, hogy ősszel a a Gasztrofesztiválon lesz hasonló lehetőség, de jövő tavasszal a Szomszéd ünnepet is újra megrendezik. “Év közben is bármikor jöhetnek piknikezni, főzőcskézni baráti társaságok a Mogyoródi úti sportpályára, ugyanis állandó tűzgyújtási engedélyt kértünk a területre. Csak annyit szeretnénk, hogy jelezzék előre a szándékukat, és akkor, ha kell padokat is adunk a kültéri programhoz” – jegyezte meg a Zuglói Sport- és Rendezvényszervező Non-profit Kft. ügyvezetője.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb