Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Lezárul a 25 éves korszak

Június 18-án bejelentette visszavonulását Zugló legeredményesebb sportolója, a kerület Díszpolgára, Szabó Gabriella. A háromszoros olimpiai bajnok, egyszeres olimpiai ezüstérmes, kilencszeres világ-, és kilencszeres Európa-bajnok kajakos részben az olimpia elhalasztásával magyarázta döntését.

– Az elmúlt olimpiai ciklus nem úgy sikerült, mint az előző ötkarikás játékok előtt – mondta a Zuglóban élő sportoló. – Már régóta érlelődött bennem a döntés, ám most is nehéz szívvel mondom ki, hogy lezárom ezt 25 éves korszakot. A végső lökést az olimpia elhalasztása adta, úgy éreztem már nem tudom végig csinálni az újabb egyéves felkészülést. A döntésemet először párostársammal, Kozák Danutával közöltem. 1996-ban ismertem meg Danát, akivel a kölyökversenyektől kezdve az olimpiáig mindent megnyertünk. Ez utóbbit ráadásul nagyon nehéz körülmények között (Danuta megbetegedett), de mégis sikerült megnyernünk. Emiatt a nehézség miatt is ez volt pályafutásom csúcsa.

Szabó Gabriella elmondta, csak az aktív versenyzéstől vonul vissza, szeretett sportágától nem szeretne elszakadni.

– Merem remélni, hogy hasznos tagja lehetek majd a kajak-kenu családnak!

A KSI-nevelésű sportolót 2012-es olimpiai győzelme után tüntették ki Zugló Díszpolgára elismeréssel. Az egyik kerületi iskolában, a Kaffka Margit Általános Iskolában róla nevezték el a tornatermet.

Fotó: Balogh Róbert

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb