Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Veliko Tarnovo

A csaknem 90.000 fős bulgáriai város, mely több dombra épült, és a Jantra folyó öleli körül, kerületünk legfrissebb testvérvárosa. A bolgár-magyar kapcsolat érdekében 2012. október 3-án Papcsák Ferenc akkori polgármester és Snyazena Danova, Veliko Tarnovo alpolgármester asszonya szándéknyilatkozatot írt alá a testvérvárosi kapcsolat kialakítására.

2013. március 22-én pedig zuglói delegáció látogatott az egykori bolgár fővárosba, hogy aláírják az erről szóló szerződést. A jövőbeli együttműködés szerves része lesz, hogy Zugló támogatja Veliko Tarnovot a 2019-es Európa Kulturális Fővárosa cím elnyerésében.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb