Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Verssel tisztelegtek a nagy költő emléke előtt

Huszadik alkalommal rendeztek vers- és prózamondó versenyt a kerületben József Attila születésnapján, április 11-én. A hagyományos költészet napi rendezvény Zugló legrégebb óta tartó kulturális eseménysorozata.

Hagyományosan vers- és prózamondó versennyel ünneplik a költészet napját, József Attila születésnapját Zuglóban. A költőről egy iskolát is elneveztek a kerületben, ahol másfél évtizeden keresztül rajz-, illetve vers- és prózamondó versennyel ünnepelték a névadó születésnapját. A Miskolci úti iskolát később összevonták a Telepes utcaival, ám ez a hagyomány azóta sem szűnt meg. A költészet napi versenyt azonban ma már a Széchenyi István Általános Iskolában tartják.

Fotó: Riersch Tamás

A rendezvényen Csermendyné Rapaty Mária igazgatónő elmondta, hogy a kerületi iskolák számára meghirdetett rajzversenynek Kosztolányi Dezső “A játék” című verse alapján a játék volt a témája. Négy iskolából 133 rajz érkezett, melyet a háromtagú zsűri, Lencsés Ernő, Haász János és Péteri Judit bíráltak el. A díjazottak az április 11-i költészet napi ünnepségen vehették át jutalmukat, a verseny díszletét pedig a diákok rajzaiból készített kiállítás biztosította.

Ezt követte a vers- és prózamondó verseny, melyre idén is népes mezőny – 45 diák – gyűlt össze. Az előadásokat szakmai zsűri – Vathy Zsuzsa József Attila-díjas író, Lázár Ervin özvegye, Baley Endre költő és Csaniga Andrea, a Cserepesház korábbi vezetője, egykori zuglói pedagógus – értékelte.

 

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb