Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Legendák a tornateremben

Dr. Kiss Gergely és Madaras Norbert vízilabdázókat látta vendégül a Városligeti Magyar-Angol Két tanítási Nyelvű Általános Iskola április 11-én.

A Városligeti Magyar-Angol Két tanítási Nyelvű Általános Iskola mindig is bővelkedett tehetséges sportolókban. A korábbi ötkarikás játékokon is több volt diákjukért izgulhattak, és az is biztos, hogy az idei riói olimpiának is több olyan magyar résztvevője lesz, akik nemrég még a Hermina úti intézménybe jártak. Az iskola pedagógusai azonban arra is figyelnek, hogy a tanulók más magyar sportlegendákkal is találkozhassanak.

Fotó: Riersch Tamás

Korábban megfordult már az intézmény falai között Cseh László, Gyurta Dániel és Szekeres Pál is. Most – a közelgő olimpiára tekintettel – ez a névsor újabb két legenda nevével bővült. Április 11-én a háromszoros olimpiai bajnok, világ- és Európa-bajnok, Világliga- és Világkupa-győztes, hatszoros magyar bajnok vízilabdázó, dr. Kiss Gergely és a kétszeres olimpiai- és világbajnok, Világliga-győztes, magyar bajnok és hatszoros olasz bajnok vízilabdázó, Madaras Norbert volt a zuglói iskola vendége.

A két sztársportoló előbb röviden bemutatkozott, majd a diákok kérdéseire válaszoltak. Dr. Kiss Gergely és Madaras Norbert egyaránt hangsúlyozta, hogy az élsport mellett a tanulásról sem szabad megfeledkezni. Erre jó példák a vízilabdázók, akik között több diplomás sportoló akad, és szinte mindegyikük több nyelven is beszél. A sportolók a jó tanácsok mellett az autogramokkal sem spóroltak, és szinte minden osztállyal készítettek egy-egy közös képet is.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb