Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Vétót emelt a polgármester

Ismét a képviselő-testület elé kerül a Mundo-telek tulajdonoscseréjéről szóló előterjesztés, miután a polgármester megvétózta a testület március 30-i ülésén elfogadott határozatot.

A képviselő-testülethez címzett levelében Karácsony Gergely emlékeztet rá, hogy a tulajdonoscserét akkor tudja támogatni, ha az Önkormányzat megfelelő garanciákat kap rá, hogy a bevásárlóközpont, valamint az ahhoz kapcsolódó közérdekű beruházások a tervezett módon és határidőre megvalósulnak.

Bár a megállapodás tavaly év végére elérhető közelségbe került, az új beruházó idén januárban bejelentette, hogy mégsem vállalja azokat a közérdekű fejlesztéseket, amelyekről addig tárgyaltak – írja a polgármester, majd hozzáteszi: a cég az elmúlt hónapokban elzárkózott a további egyeztetésektől.

A képviselő-testület által most elfogadott javaslat 60 millió forintért lényegében elengedné a telek eddigi tulajdonosával szembeni követeléseket, egyúttal lemondana minden későbbi követelésről, és mentesítené a beruházót minden eddigi kötelezettségtől és felelősségtől.

Karácsony Gergely úgy látja, a javaslatot megszavazó képviselők olyan döntést támogattak, amelynek eredményeként Zugló önkormányzata nem tudna mivel fellépni a Mundo beruházójával szemben, ha az nem teljesíti a rá háruló kötelezettségeket. A tárgyalásokat azonban szerinte folytatni kellene, és ha az Önkormányzat megkapja a szükséges garanciákat, akkor a telek tulajdonoscseréjét ő maga is támogatná.

A most elfogadott határozat viszont sérti az Önkormányzat, illetve a zuglói polgárok érdekeit, ezért kezdeményezi, hogy a képviselő-testület ismét tárgyalja meg a javaslatot – írja a polgármester.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb