Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Vízosztás a Bosnyák téren és az Örsön

Kedd déltől naponta ezer palack ásványvizet biztosít ingyenesen Zugló Önkormányzata az Örs vezér terén, illetve a Bosnyák téren áthaladó gyalogosoknak. A Páduai Szent Antal plébániatemplom mellett egy párásító berendezést is felállítottak.

Hétfő déltől országszerte másodfokú hőségriasztás lépett életbe, amely az előzetes tájékoztatás szerint péntek éjfélig tart. – Egyelőre a kerületi önkormányzat is a következő négy napra hirdette meg az akciót, amelynek során naponta ezer palack szénsavas, illetve szénsavmentes ásványvizet osztanak szét az Örs vezér terén, valamint a Bosnyák téren. Előbbi helyen egy árnyékoló sátrat, utóbbi területen pedig egy párásító berendezést is telepítettek – mondta Kardos Pál, a Budapesti Polgárőr Szövetség elnöke, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy mindenki igyon megfelelő mennyiségű folyadékot, ne várják meg a szomjúságérzetet, és a déli órákat töltsék fedett, hűtött helyen.

Fotó: Képszerkesztőség

A vízosztásban a Zuglói Önkormányzati Rendészet, a Zuglói Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület, illetve a Zuglói Közbiztonsági non-profit Kft. munkatársai segítenek.

A Bosnyák térre telepített párásító a következő négy napban 12 és 15 óra között ad enyhülést az arra járóknak. A berendezést a zuglói ComfortTemp térítésmentesen bocsátotta az önkormányzat rendelkezésére, míg az eszközhöz szükséges áramot és vizet a Páduai Szent Antal plébániatemplomtól vezették ki.

A hőségriadó idején a kerületi, légkondicionálóval felszerelt közintézmények is nyitva állnak a járókelők előtt.

További hasznos információk hőség idején:

  • http://www.katasztrofavedelem.hu
  • A hőségriasztás fokozatairól beszél, és további hasznos tanácsokat ad az alábbi videóban Dr. Páldy Anna, az Országos Közegészségügyi Központ főorvosa: http://youtu.be/EXYGuZ3GBWE
  • Arról, hogy hogyan védekezhet a hőség ellen, hogyan öltözködjön és mit fogyasszon, IDE KATTINTVA tudhat meg többet, a szabadtéri tűzgyújtás szabályairól és a tűzmegelőzésről szóló lakossági felhívást pedig IDE KATTINTVA olvashatja.

 

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb