Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Zuglóban járt Ferenc pápa

A katolikus egyházfő a Magyarországon megrendezett 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Hősök terén megtartott záró szertartására érkezett Budapestre, amelyen magyarul is szólt a hívekhez.

Ferenc pápa a mise előtt a Szépművészeti Múzeumban állami és egyházi vezetőkkel találkozott, majd pápai mobilján haladva áldást osztott.

A Hősök terén sok tízezer hívő jelenlétében megrendezett, kongresszust lezáró úgynevezett statio orbis szentmisén a katolikus egyházfő beszédében Jézussal való találkozás példaképeiként említette Szent Istvánt és Árpád-házi Szent Erzsébetet, az Úrangyala-imádságban pedig azt kívánta, hogy a kereszt legyen a híd a múlt és a jövő között.

Budapest, 2021. szeptember 12.
Ferenc pápa (középen) az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) zárómiséjén a Hõsök terén 2021. szeptember 12-én. A kongresszust lezáró úgynevezett statio orbis szentmise hagyományosan a katolikus rendezvénysorozat legünnepélyesebb eseménye.
MTI/Bruzák Noémi

A szentatya a szertartás során kétszer is megszólalt magyarul, először, amikor köszönetet mondott az őt fogadóknak és Magyarország népének, másodszor pedig, amikor a zárszóként Himnuszból idézve azt mondta: „Isten áldd meg a magyart”.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb