Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Zuglói Aranylabda

Ismét a zuglói kötődésű Gulácsi Péter, a német RB Leipzig és a magyar válogatott kapusa nyerte a Magyar Aranylabdát. A díjat minden évben a legjobb teljesítményt nyújtó magyar labdarúgó kapja.

Az eseményt az nb1.hu (illetve jogelődje, az egykori Foci magazin) szervezi. A döntést egy változó létszámú, újságírókból álló zsűri szavazatai alapján hozzák meg. A Magyar Aranylabda kategóriában csak magyar játékosra lehet szavazni függetlenül attól, hogy az illető a hazai bajnokságban vagy külföldön futballozik. Gulácsi Péter, akit két éve a Bundesliga legjobb kapusának, az elmúlt idényben pedig a legjobb játékosának választottak meg, a hazai szakemberek döntése alapján 2018 után 2019-ben is a legjobb magyar labdarúgó volt.

Péter pályafutása a lakóhelyétől alig százötven méterre található Szőnyi úti sportpályán kezdődött, ahonnan az MTK Sándor Károly Akadémiájára került. 2007-ben igazolta őt le a Liverpool, amely aztán több kisebb csapatnak is kölcsönadta. 2013-ban az osztrák Red Bull Salzburg együttesébe igazolt, mellyel két bajnoki címet és egy kupagyőzelmet ünnepelhetett. 2015-ben került át az RB Leipzig együtteséhez, amellyel Bundesliga második helyet szerzett, és a Bajnokok Ligájában is szerepelhetett. Gulácsi tagja volt a 2009-es U20-as világbajnokságon bronzérmes magyar együttesnek, a felnőtt válogatottban 2014-ben védett először, a 2016-os Európa-bajnokság óta pedig ő a válogatott első számú kapusa.
S bár a légiós életforma egy jó ideje elszólította őt Zuglóból, ha teheti, hazajön, hogy a szabadidejéből minél többet a mind a mai napig Zuglóban élő családjával tölthessen.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb