Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Zuglói díjátadó gála a Zeneházban

A kerület megalapításának 81. évfordulója alkalmából Zugló önkormányzata a Columbus utcai Szent István Zeneházban tartotta hagyományos díjátadó gáláját szombaton.

A rendezvényen Karácsony Gergely polgármester köszöntötte a megjelenteket, aki kijelentette: számos olyan személy és intézmény van a kerületben, amely hosszú ideje sokat tesz az itt élőkért, öregbíti a kerület hírnevét, és követendő példaként áll mindenki előtt, ezért méltó az elismerésre.

Zugló Díszpolgára címet vehetett át Szász Emese olimpiai bajnok, világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes párbajtőrvívó, Prof. Dr. Persányi Miklós, a Fővárosi Állatkert- és Növénykert főigazgatója, Dr. Varga József, az Uzsoki Utcai Kórház orvosigazgatója, az urológiai osztály vezetője és Dr. Velkey György, a Magyar Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója.

Fotó: Képszerkesztőség

Zuglóért Emlékéremben részesült Dr. Puszter Bernadett, az Álmos Vezér Gimnázium és Általános Iskola intézményvezetője, dr. Gábor Antal, az Uzsoki Utcai Kórház főorvosa, Hazsik Endre, a KSI elnöke, Kalotay Gábor, a Zuglói Pedagógus Szakszervezet titkára és Léka Gézáné Brunszvik Terézia-díjas óvodapedagógus.

Fotó: Képszerkesztőség

Zugló Sportjáért Emlékserleget kapott Szabó Gabriella háromszoros olimpiai bajnok kajakozó, Nászné Szijjártó Erzsébet óvodapedagógus, az óvodai környezet és egészséges életmódra nevelés kerületi munkaközösség vezetője, Hernády András labdarúgó edző és szakosztályvezető, Liu Shaoang kétszeres világbajnoki ezüstérmes rövidpályás gyorskorcsolyázó, Pálos Péter háromszoros világ és Európa-bajnok, paralimpiai bajnok asztaliteniszező.

Fotó: Képszerkesztőség

Jubileumi Emlékérmet kapott évfordulós fennállása alkalmából a 85 éves Bóbita Óvoda, a 60 éves Csicsergő Óvoda, a 100 éves Dózsa Óvoda, a 45 éves Játékszín Óvoda, a 40 éves Mályva Óvoda, a 45 éves Mókavár Óvoda, a 60 éves Óperenciás Óvoda, a 45 éves Örökzöld Óvoda, a 35 éves Rózsavár Óvoda, a 40 éves Zuglói Tihany Óvoda, a 40 éves Tücsöktanya Óvoda, a szintén 40 éves Zuglói Benedek Elek Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, a 60 éves Heltai Gáspár Általános Iskola és a 105 éves Herman Ottó Általános Iskola.

Zugló Közbiztonságáért Elismerő Oklevélben részesült Görög Péter címzetes rendőr főtörzszászlós, dr. Herczeg Barna rendőr hadnagy, dr. Kolozs Balázs Béla címzetes rendőr százados, Tóth Gábor tűzoltó százados, Kéry István közterület-felügyelő, Varga Tamás polgárőr.

Fotó: Képszerkesztőség

A díjakat Karácsony Gergely polgármester, Szabó Rebeka, Hajdu Flórián és Rozgonyi Zoltán alpolgármesterek, valamint Tóth Csaba, Zugló MSZP-s országgyűlési képviselője adta át.

A díjátadó gálán fellépett Vavrinecz András hegedűművész, Dolfin Benedek gordonkaművész, Szőke Szabolcs hangszeres előadóművész, Szalai Péter ütőhangszeres művész, Persányi Zsófia zongoraművész, a Szent István Király Zeneművészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény vonósai, zongorán kísért Szabadfi Mónika és Homor Zsuzsanna.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb