Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Zuglói koncert a bazilikában

A Szent István-bazilikában tartotta hagyományos adventi koncertjét a Szent István Gimnázium, a Szent István Király Zeneművészeti Szakközépiskola és a Zuglói Filharmónia december 14-én.

A Szent István Gimnázium és a Szent István Király Zeneművészeti Szakközépiskola történelme Záborszky József tanár úrnak köszönhetően fonódott össze, aki előbb egy nemzetközi hírű gimnáziumi kórust, majd egy önálló zenei intézményt alapított. A két zuglói intézmény ma is szoros kapcsolatban áll egymással, a gimnázium ballagásán például rendszeres fellépő a Zuglói Filharmónia, az adventi koncerteken pedig mindig közösen lép fel a gimnázium, a szakközépiskola kórusa és a zenekar.

Fotó:Balogh Róbert

A két iskola rangját és a hazai zenei életben betöltött szerepét igazolja, hogy ezek a koncertek mindig exkluzív környezetben zajlanak: először a Liszt Ferenc Zeneakadémián, majd később a budavári Mátyás templomban, néhány éve pedig a Szent István-bazilikában. Az idei koncert helyszíne december 14-én este ismét a bazilika volt, ahol előbb Lázár Tibor igazgató köszöntötte a vendégeket, majd Záborszky Kálmán vezényletével a Zuglói Filharmónia adott ünnepi koncertet. Az est folyamán fellépett a két iskola 50 fős, vegyes kórusa is.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb