Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Zuglói művészekkel a Zene Házában

Fél éve nyitotta meg kapuit Zugló egyik legfiatalabb kulturális intézménye, a Magyar Zene Háza, amely ennyi idő alatt is az ország egyik leglátogatottabb kulturális intézményévé vált. Az év második felére meghirdetett programokban jópár zuglói művész is neve is szerepel.

A Magyar Zene Házát a januári nyitás óta több mint 440 ezren keresték fel. A látogatók többségét, mintegy 57%-át a programok vonzották a Városligetbe, 43% azonban csak a Sou Fujimoto japán építész által tervezett és épített intézményre volt kíváncsi. A több díjjal is kitüntetett épület meg is ér egy látogatást, s ha már a Magyar Zene Házában jár az ember, a programokkal is megismerkedhet.

Nemcsak programokat szervezünk, hanem egyfajta küldetésünk is van – mondta Horn Márton operatív igazgató. – Ilyen küldetés, hogy lehetőleg olyan programokat szervezzünk, melyeken keresztül tanítani tudjuk a közönséget.

sajtótájékoztató

Az igazgató szerint kiemelt feladatuk a zenepedagógia, melynek segítségével félév alatt hetven iskolával alakítottak ki partneri kapcsolatot.

Több mint 1500 gyerek vett már részt a foglalkozásainkon, és reméljük, a jövőben még bővülni fog ez a szám.

A Magyar Zene Háza június utolsó napján egy rendhagyó sajtótájékoztató keretében számolt be az eddigi eredményeiről, illetve az év második felére tervezett programjairól. Ez utóbbiban több Zuglóhoz kötődő előadóművésznek is fontos szerep jut majd. A zuglói Kassák Klubból indult magyar táncházmozgalom kiemelkedő tagja, Sebő Ferenc 75 születésnapján például fel fog lépni a zuglói Hunyadi János Általános Iskola egykori növendéke, a világhírű népdalénekes, Sebestyén Márta. De ősszel találkozhat majd a Magyar Zene Házában a közönség a Zuglóban élő Kossuth-díjas művésszel, Berecz Andrással is.

A Magyar Zene Háza május közepén nyitotta meg Kreatív Hangtér című kiállítását, melyen zenei előképzettség nélkül is bárki kipróbálhatja magát.

A június 30-i sajtótájékoztatón pedig először mutatta be a ház kollektívája, hogy nemcsak beszélni tud a zenéről, és nemcsak zenei programok szerevezéséből jó, hanem maguk is jól bánnak a hangszerekkel. A Magyar Zene Háza Band programszervezőből, stúdióvezetőből, zenepedagógusból és teremőrből áll, ám így is képes egymással harmóniában zenélni.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb