Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Zuglói sikerek karácsonyra

Az év utolsó nagy hazai sporteseményét, a vívók országos bajnokságát hagyományosan idén is Zuglóban, a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban rendezték, ahol ezúttal is remekeltek a kerületi sportolók.

A legnagyobb sikert Pusztai Liza, a BVSC-Zugló kardvívója aratta, aki egyéniben és csapatban is a dobogó tetejére állhatott, ráadásul mindkét számban sikerült legyőznie legnagyobb hazai riválisát, a felnőtt világranglistát vezető Márton Annát.

Ugyancsak nagyszerűen vívott a Zuglóban élő, de a Bp. Honvédban vívó Muhari Eszter is, aki azt követően, hogy a Sportolók Karácsonyán – Pusztai Lizával együtt – átvehette a Zugló Ifjú Sportolója díjat, a felnőtt országos bajnokságot is megnyerte párbajtőr szakágban. Eszter csapatban a dobogó harmadik fokára állhatott, közvetlenül az ezüstérmes BVSC-Zugló női párbajtőrcsapata után.

Pusztai Liza klubtársa, Bérczy Dorottya az egyéni versenyben harmadik lett, csapatban pedig Lizával – illetve Pótz-Nagy Fannival és Szűcs Lucával – közösen aranyérmet ünnepelhetett.

A fiúknál is volt egy zuglói duplázó: a legnépesebb fegyvernemben, a férfi párbajtőrben a BVSC-Zugló mindössze 19 esztendős reménysége, Andrásfi Tibor bronzérmes lett, majd az ő vezetésével másnap a zuglói csapat a döntőbe is bejutott, ahol végül ezüstérmes lett.

A vívó országos bajnokságok hagyományosan integráltak, a kerekesszékes vívók ob-jét együtt rendezik az épek versenyével. Az idei kerekesszékes országos bajnokságon egy zuglói sportoló, Veres Amarilla (BVSC-Zugló) vett részt, aki párbajtőrben első, kardban pedig második lett.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb