Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Zuglói versek románul és albánul

Zugló Díszpolgárának, a többek között József Attila-, Babérkoszorú- és Prima Primissima-díjas költőnek, Turczi Istvánnak immár albán és román nyelven is olvashatók a versei.

A kerületben élő poéta „Az idegen” című kötetét fordította albán és román nyelvre Baki Ymeri. A kétnyelvű kötet a bukaresti Amanda Edit Verlag gondozásában és a Biblioteca sorozat Magyar Irodalom szekciójában jelent meg.

Turczi István költő verseit nem először fordítják már le idegen nyelvre, korábban jelent már meg kötete, németül, héberül, spanyol, angolul és mandarin nyelven is.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb