Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Zuglóiakat kérdeztünk a Rákos-patak melletti sétányról

Mit szól a patakparti sétányhoz? 

NÁDASDI JUDIT

Én ugyan kicsit odébb, a Füredi lakótelepen lakom, de újabban erre sétálunk a kutyámmal. Amióta járvány van, egy éve sétálgatunk erre, úgyhogy követtem a patakpart megújítását. Fitneszre nem tudtam járni, és most nagyon jól jön ez a szabadtéri „edzőterem”, amit rendszeresen használok. Viszont jó lenne, ha a Füredin és az Újváros Park mellett is megépítenének egy ilyen sétányt, edzőparkkal. Tábla egy ideje hirdeti is, de egyelőre más nem utal az építésére. És van nálunk két ócska pingpongasztal is, s mivel most a BVSC-be nem járhatunk, szeretnénk, ha ezeket – mind a kettőt, mert van rá igény bőven – újra cserélnék. Aktív tagja vagyok a zuglói Nyugdíjas Sport Klubnak, ezért is lobbizok a sportszerekért. 

TAMÁS, aki a szökőkút mögött lakik

Nagyon jó ötlet volt, nagyon kellett ide, elégedettek vagyunk vele. Egy probléma van, hogy görkorcsolyával és biciklivel is bejönnek. Ki kellene tenni egy táblát, hogy ők a patakpart másik oldalán közlekedjenek. Nehéz figyelni és kikerülni őket. Azért azt is szóvá tenném, hogy sokan maszk nélkül járnak errefelé, jó lenne, ha az őrök erre is járnának, és felhívnák a figyelmet, hogy vigyázzunk egymásra. 

 

KOLOZSVÁRY MARIANNA

Séta a napi sportom, s ezért is jött jól ez a sétány. A túloldal a bicikliseké, ez most a miénk lett. A gyalogosok korábban a földúton mentek, és sokszor volt probléma, hogy ki menjen a járdán, a biciklisek vagy a gyalogosok. Nagyon szép a sétány kivitelezése, úgyhogy én már nagyon vártam, hogy megnyissák végre. Az edzőrészleg is ötletes, jó találmány, bár a vírus miatt most kevesen használják. Szerintem ki kellene helyezni kézfertőtlenítőt és kendőt, hogy le tudjuk tisztítani a felületeket. Érdekesek a tájékoztató táblák is, azoknak is kifejezetten örülök. Pont itt voltam az átadási ceremónián, de véletlenül. Sajnálom, hogy nem volt nagyobb hírverése az átadásnak, mert megérdemelte volna. Több potenciál van ebben a sétányban, mint amit egyelőre használnak és élveznek belőle az emberek. 

SÁRKÖZI IMRE

A patakpart medencéjének rehabilitációját elég furcsának találom, mert ahol régen ősfű volt, az gyönyörű volt, most meg sok helyen ki van száradva az újonnan telepített. 20 cm termőföld kevés, alatta homok van, ezért senyved a fű. A régi talaj szilárdabb volt. Ráadásul sokan beletaposnak, talán idő előtt kinyitották, meg kellett volna várni, hogy kizöldüljön a fű. Mindenesetre, mint ahogy most is, az unokámmal rendszeresen sportolunk, én futok, ő rollerezik mellettem. 

 

 

BARTHA-BALOGH CSILLA és NOÁR

Kiváló ötlet volt, mert azóta nagyon sok kisgyerekes jár ide. Igényesen lett kialakítva. Noha elég zajos volt az építkezés, de megérte. Régebben itt egy nagy pusztaság volt, ahol a kutyákat sétáltatták, és most nagyon jól ki lett használva a terület. Mi itt lakunk a Paskál II-ben. Eddig a játszótérre jártunk, de újabban idejövünk a kisfiammal, jók ezek a játékok is a sétányon. Remélem, nagyon sokáig ilyen szép marad, mert sajnos tudjuk, hogy a magyarok nem nagyon vigyáznak az értékeikre. Pedig hát a város közepén és Zugló közepén is ilyet építeni, remek dolog. Én egyébként Zuglóban és pont ezen a környéken nőttem fel, jól emlékszem, hogy nézett ki itt minden ezt megelőzően. Jó lenne, ha tényleg mindenki vigyázna rá.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb