Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

2018 legjobb zuglói sportolói

Zuglói fölény jellemezte az idei, immár 61. alkalommal megrendezett Év Sportolója díjátadó gálát. A Nemzeti Színházban megtartott ünnepségen az abszolút győztes a duplázó kerületi díszpolgár, Liu Shaolin Sándor lett.

Liu Shaolin Sándor az egyéni sportok kategóriája mellett a csapatban is diadalmaskodott: társaival, a szintén zuglói díszpolgár Liu Shaoanggal, Burján Csabával és Knoch Viktorral közösen az egyéni sportágak csapatversenyét is megnyerték. A magyar sport történetének első téli olimpiai aranyérmét szerző rövidpályás gyorskorcsolyaváltó elsőségéhez, illetve a csapat húzóemberének, a tavaly Európa-bajnoki címet és világbajnoki ezüstérmet nyerő Liu Shaolin Sándor diadalához kétség sem férhetett.

Ahogyan ahhoz sem, hogy a kétszeres Európa-bajnoki bronzérmes kerekesszékes női vívóválogatottat is győztesnek hirdessék ki. Itt is szerepelt zuglói sportoló, a BVSC-s Veres Amarilla személyében.

Zuglói kötődésű a legjobb magyar labdarúgónak megválasztott Gulácsi Péter is. A Leipzig kapusa is – külföldre igazolása előtt – Zuglóban élt, pályafutása pedig a BVSC-pályán kezdődött.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb