Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Egy legenda távozott

Hatvanévnyi szolgálat után bejelentette visszavonulását a BVSC-Zugló legendás vívóedzője, Nedeczky György.

Nedeczky György 1956-ban kezdte BVSC-s pályafutását, tagja volt a sokszoros magyar bajnok, háromszoros BEK-győztes legendás zuglói párbajtőrcsapatnak, az edzői pályafutást pedig Bay Bélától és Vass Imrétől, a magyar vívás legnagyobb mestereitől tanulta. Tanítványai közé tartozott mások mellett a kétszeres világ- és kétszeres Európa-bajnok Fekete Attilát, illetve a világbajnoki és Európa-bajnoki érmes Tóth Hajnalka, valamint Révész Julianna is.

Nedeczky György búcsúztatóját február 6-án tartották a Szőnyi úti vívóteremben, amelyen számtalan régi nagy vívó, például az Erdős-testvérek, Bóbis Ildikó és Maros Magda is megjelent. A rendezvényen részt vett Karácsony Gergely zuglói polgármester is. Beszédében hangsúlyozta, hogy “aki a BVSC-nek fontos, az Zuglónak is az”.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb