Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Afrika tárlat a Civil Házban

Afrika, hagyományok, rituálék – ezzel a címmel nyílt meg Vándor Péter néprajzi- és fotókiállítása a fekete kontinensről május 26-án.

Vándor Péter az ENSZ Mezőgazdasági és Élelmezési Szervezetének munkatársaként 17 évig dolgozott Afrikában. Ezen idő alatt készítette a Civil Házban kiállított fényképeket, és gyűjtötte össze a bemutatott használati tárgyakat.

A tárlatnyitón megjelenteket Dömény Péter tagintézmény-vezető köszöntötte, majd a fekete kontinensen töltött éveiről, valamint a kiállítási darabokról Vágó Piros rádiós műsorvezető beszélgetett Vándor Péterrel.

Fotó: Papp Dezső

Az ENSZ diplomata elárulta, hogy a kiállításra elhozott, különböző törzsek által használt tárgyakat, rituális kellékeket, álarcokat, dobokat, szobrokat és ceremoniális eszközöket a helyi régiségkereskedőktől vásárolta. Emellett kiderült az is, hogy a tárlaton bemutatott életképeken és portrékon szereplőktől előzetesen mindig engedélyt kért, hogy lefényképezhesse őket.

A beszélgetést követően dj Mada és Songoro Fatime jazz szaxofonos adott műsort.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb