Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

A kormány is támogatja a zuglói menekültprogramot

A kormány által támogatott szakmai műhelysorozatnak ad otthont a Zuglói Család- és Gyermekjóléti Központ (ZCSK). A menekültek integrációját segítő szakmai kurzusra a Belügyminisztérium honlapján közzétett pályázaton nyert forrást a Menedék Egyesület a ZCSK szakmai programjának felhasználásával.

A családsegítő szolgálatoknak a pályázat kiírásakor törvényben előírt kötelességük volt személyes szociális segítséget nyújtani azoknak, akik az államtól hivatalosan menekült vagy oltalmazott státuszt kaptak. A ZCSK-nak olyan szolgáltatást kellett nyújtani az érintetteknek, amely integrációjukat, beilleszkedésüket helyi szinten segíti. Ennek a munkának támogatására írt ki pályázatot a Belügyminisztérium részben uniós, részben kormányzati finanszírozással még 2016-ban. A Belügyminisztériumhoz a Menedék Egyesület nyújtott be pályázatot, amely a ZCSK szakmai munkájára is épült. A pályázat olyan állami szervezetek között szerepelt sikerrel, mint a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal, az Országos Bírósági Hivatal, az Országos Rendőr-főkapitányság és a Szegedi Rendészeti Szakközépiskola. A pályázatra beadott szakmai terv végrehajtása minden nyertesnél most zajlik, így az a hat alkalmas szakmai műhely is idén zárul, melynek a ZCSK ad otthont zuglói központjában.

A ZCSK minden olyan Zuglóban élő, külföldről érkezettnek segítséget nyújt, aki az integrációhoz ezt igényli, így szakemberek segítik a vegyes házasságok révén Magyarországra érkező külföldieket, a hazánkban nagy számmal élő kínaiakat, vietnámiakat, mongolokat is.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb