Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Csukás Istvánról szólt az egész nap

A Hunyadi János Ének-Zenei, Nyelvi Általános Iskolában március 4-én Csukás Istvánra emlékeztek, s az egész napos program az iskolarádió rendkívüli műsorával indult és a saját emlékek felidézésével zárult.

A különleges projektnapot a népszerű író közelmúltban bekövetkezett halála motiválta. Süsü, Gombóc Artúr, Pom-Pom, Mirr-Murr vagy Bagaméri és Lópici Gáspár a zuglói gyerekeknek is nagy kedvence, olyannyira, hogy a március eleji rendhagyó emléknapot is a diákok kezdeményezték. A projektnap szervezésébe természetesen a pedagógusok, sőt a szülők is beszálltak. Ez utóbbiak segítségével az aulában egy kiállítást is berendeztek Csukás István könyveiből, illetve az író műveihez kapcsolódó, „kultikus” tárgyakból. A vitrinben többek között a Süsü egyik másolata is ki lett állítva.

Az egész napos megemlékezés az iskolarádió műsorával indult. Ebben a Csukás-mesék zenéit játszották be. Egymás után csendültek fel A nagy ho-ho-horgász, a Pom-Pom és a Süsü, a sárkány jól ismert dallamai. A nap folyamán természetesen szakórák voltak, ám ezek is mind Csukás Istvánról szóltak. Ének-zene órákon például Kodály Zoltán „Kis emberek dalai” című könyvében található Csukás-verseket – a „Van nekem egy…”-t, a „Mackó brummog”-ot vagy a „Toltam a taligát” – énekelték a diákok, az irodalomórákon pedig a felsősök az író életéről, munkásságáról készítettek tablókat, illetve kedvenc mese- és regényrészleteikkel emlékeztek a szerzőre, valamint saját emlékeiket is felidézték (a hunyadis diákok egy része járt már a balatonszárszói Csukás István Gyerekszínházban, ahol élőben láthatták a Süsü, a sárkányt), míg az alsós diákok órái is a Csukás-mesékről szóltak.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb