Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Civil sportnap a BVSC-ben

Régi hagyományt támasztottak fel a Szeretjük Zuglót Egyesület, amely két másik civil szervezettel, a Mentor Közéleti, Kulturális, Sport Egyesülettel és a Széchenyi István Kulturális Egyesülettel közösen szeptember 24-re családi- és sportnapot szervezett a BVSC-Zugló Szőnyi úti sporttelepén. 

Az eseménnyel a régi Patakparti futást szerettük volna feleleveníteni, amely még Rátonyi Gábornak, Zugló korábbi polgármesterének az ötlete volt – mondta Rozgonyi Zoltán, a Szeretjük Zuglót Egyesület alelnöke.
A BVSC-Zugló létesítményében azonban olyan típusú utcai futást nem lehetett megvalósítani, mint egykoron volt a Rákos-patak partján, ám a szervezők így is gondoskodtak a sportolási lehetőségekről. Volt 60 méteres futás, íjászat, airsoft és számtalan interaktív sportolási lehetőség. A gyerekeknek sok programot szerveztek, például tűzoltó- és polgárőr-bemutatót, a felnőttek pedig az ingyenes szűrővizsgálatokon vehettek részt, illetve a ‘kormányablak-busz‘ segítségével még hivatalos ügyeiket is elintézhették.

Az esemény csúcspontja a Gyereket a magasba! országos rekordkísérleti programhoz való csatlakozás volt, melynek során több tucat kisgyereket emeltek a szüleik a magasba. A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom keretében szeptember 24-én, szombaton, 11 órakor az ország 35 településén több tízezer gyereket emeltek magasba. A zuglói „gyerekemelő” rendezvény fővédnöke Borbély Ádám önkormányzati, és Szatmáry Kristóf országgyűlési képviselő volt.

Fotó: Subits-Tóth Gergő

A civil sportnapot több zuglói étterem és a Fővárosi Nagycirkusz is támogatta. A résztvevők pedig a délelőtt folyamán személyesen is találkozhattak a BVSC-Zugló két kiváló úszójával, Késely Ajnával és Németh Nándorral.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb