Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

A Kaffkában járt Zugló legfiatalabb olimpikonja

Rendhagyó testnevelés órát tartott a zuglói Kaffka Margit Általános Iskolában Péni István sportlövő az 5-6. évfolyamos gyerekeknek február 18-án.

“Élsportolóként sok helyre hívtak már, de testnevelésórát még nem kellett tartanom” – mondta az óra előtt a 19 esztendős sportlövő, aki a Városmajori Gimnázium végzős tanulója.

Fotó: Képszerkesztőség

Péni István utánpótláskorú versenyzőként kvalifikálta magát a riói olimpiára. A rendhagyó testnevelésórán egyebek mellett erről is mesélt a gyerekeknek. Az óra eleji beszélgetésen szóba került többek között pályafutásának eddigi legnagyobb sikere, a 2014-es Nanjingi Nyári Ifjúsági Olimpia is, ahol egy arany- és egy bronzérmet szerzett. A két medált a Kaffkába is magával hozta, és azokat a diákok is kezükbe vehették.

Nem úgy István sportpuskáját, melyet szintén megmutatott a gyerekeknek, ám azt – természetesen – nem adta a kezükbe, a fegyvert csak távolról tekinthették meg. Ugyanakkor egy erre a célra szolgáló lézeres puskával többen is kipróbálhatták a tudásukat. Ebben nagy segítségükre volt Kissné Oroszi Edit, a válogatott és Péni István edzője, aki minden próbálkozónak megmutatta a helyes fegyvertatást, és segített a célzásban is.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb