Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

A MOB dönt a kvóta sorsáról

A tornászok Rió de Janeiroban zajló tesztversenyén két magyar sportoló is olimpiai kvótát érő helyen végzett, azonban csak egyikük utazhat el a nyári játékokra.

Az előolimpiai versenyen a KSI-s Hidvégi Vid és a Vasas SC tornásza, Kardos Botond is jól tornázott, és mindketten kvótát érő helyen végeztek. A tesztversenyen azonban nemzetenként csak egy kvóta jár, így hiába szerzett mindkét tornász olimpiai indulási jogot, valójában csak egyikük utazhat Rióba.

Arról, hogy Berki Krisztián távollétében ki képviselje majd a magyar színeket a nyári játékokon, egy későbbi időpontban a Magyar Torna Szövetség javaslata alapján a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) dönt majd.

A zuglói Hidvégi Vid négy éve szintén a tesztversenyen szerzett olimpiai indulási jogot, Londonban csak lólengésben indult, ahol a negyedik legjobb eredménnyel jutott a döntőbe, ám a fináléban rontott, leesett a szerről, így végül csak a nyolcadik helyet sikerült megszereznie. Amennyiben megkapná a lehetőséget, Laufer Béla tanítványa ezen a nyolcadik helyen javítana Rióban.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb