Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

A Petőfi Csarnokról nyílt kiállítás a Zuglói Civil Házban

Volt egyszer egy Petőfi Csarnok címmel nyílt kiállítás pénteken a Zuglói Civil Házban. A tárlat fényképek, plakátok és emléktárgyak bemutatásával eleveníti fel a lebontott kulturális létesítmény történetét.

A Petőfi Csarnokról (PECSA) szóló bemutató egy tárlatsorozat része, amely 2017-ben indult el a Népstadion kiállítással, és azoknak a megszűnt zuglói létesítményeknek a történetét eleveníti fel, amelyek fővárosi és országos jelentőséggel is bírtak.

Garay Klára, a Zuglói Cserepes Kulturális Non-profit Kft. ügyvezetője kiállítást megnyitó beszédében hangsúlyozta: a Samodai József Zuglói Helytörténeti Műhely tárlata nem a lebontott Petőfi Csarnok elsiratására jött létre, hanem azért, hogy felidézze a legendás intézmény történetét, a falai között folyt élénk kulturális és zenei életet, illetve tisztelegjenek a megszűnt létesítmény volt dolgozóinak áldozatos munkája előtt. Garay Klára azt is elmondta, hogy a kiállítás nagyfokú összefogás eredménye, amelynek köszönhetően nagyon sokan adták kölcsön emléktárgyaikat a tárlat rendezőinek.

Fotó: Képszerkesztőség

A megnyitón jelen volt a PECSA első igazgatója, Lehel László özvegye, Lehel Lászlóné Ecsődi Judit is.

A rendezvényen Várkonyi Attila (DJ Dominique), Fogarasi Lajos, a PECSA egykori igazgatója és Nádor Katalin, az intézmény közművelődési osztályvezetője mondta el a megszűnt kulturális létesítménnyel kapcsolatos gondolatait. Romhányi András népművelő pedig a PECSA első igazgatójáról beszélt, majd tájékoztatót adott az általa alapított Lehel-díjról.

Az eseményen a PECSÁ-ban rendszeresen fellépő két művész, Sárközi Anita EMeRTon-díjas énekesnő és Török Ádám fuvolista, énekes, dalszövegíró, a Mini együttes alapítója működött közre. A Petőfi Csarnokkal kapcsolatos fényképeket, plakátokat, tervrajzokat és különböző emléktárgyakat felsorakoztató kiállítás április 1-ig tekinthető meg a Civil Házban.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb