Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Ovisok versenyeztek a kupáért

Húsz kerületi óvoda részvételével a Dr. Mező Ferenc Általános Iskola Martinek János tornatermében rendezték meg a 23. zuglói Ovi-kupát március 9-én.

 Az önkormányzat nevében Szabó Rebeka alpolgármester köszöntötte a versenyzőket és kísérőiket. Beszédében kiemelte: a városvezetés fontosnak tartja, hogy a gyerekek megszeressék a mozgást, a számukra rendezett sportversenyeken jól érezzék magukat, és pozitív élményekkel térjenek haza.

– Az idei Ovi-kupán 20 zuglói óvoda csapata vett részt – árulta el Nászné Szíjjártó Erzsébet, a Mókavár Óvoda vezetője, a sportrendezvény szervezője, aki arról is beszélt, hogy a nagy létszám miatt négy váltásban rendezték meg a versenyeket. A nyolcfős csapatok forgórendszerben hat számban mérték össze tudásukat. Valamennyi forduló után azonnal eredményt hirdettek.

A zsűri elnöke, Lévai Sándor önkormányzati képviselő, a Köznevelési, Kulturális, Ifjúsági és Sport Bizottsága elnöke elmondta: a 23 éves múltra visszatekintő játékos versengés egyik nagy előnye, hogy mozgásra invitálja a gyerekeket. Ezt az önkormányzat fontosnak tartja, ezért minden évben jelentős összeggel támogatja a gyermeksport-rendezvényt.

Fotó: Képszerkesztőség

A gyorsaságot, ügyességet, állóképességet és bátorságot is igényelő versenynek volt olyan fordulója, ahol két csapat között pontegyenlőség alakult, ezért ők külön is megmérkőztek egymással. A zsűri rendkívül szigorú volt, amelyik csapat nem az előírásnak megfelelően teljesítette a feladatot, az büntető másodperceket kapott.

Az első forduló győztese a Zuglói Óperenciás, a másodiké a Napraforgó (Újvidék sétány), a harmadiké a Bóbita, míg a negyediké az Örökzöld Óvoda lett. A négy forduló abszolút győztese az Újvidék téri Zuglói Napraforgó Óvoda lett. A verseny valamennyi résztvevője emléklapot, érmet és csapatajándékot kapott. Az első helyezett csapatok az aranyérem és az oklevél mellé megkapták az Ovi-kupát is.

A sporteseményen megjelent Szász Emese olimpiai bajnok, világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes párbajtőrvívó, Imre Géza világ- és Európa-bajnok, kétszeres olimpiai ezüstérmes, kétszeres olimpiai bronzérmes párbajtőrvívó, valamint Martinek János kétszeres olimpiai-, négyszeres világ- és egyszeres Európa-bajnok öttusázó, aki 13 éve rendszeresen tagja az Ovi-kupa zsűrijének. A szombati rendezvényt Klima Zsuzsanna négy danos karatemester tanítványai is színesítették stílusgyakorlatukkal.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb