Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

A polgárőröket köszöntötték

Fennállásának 25. évfordulóját ünnepelte a Zuglói Polgárőrség. A jubileum alkalmából a Zuglói Civil Házban tartottak rendezvényt, ahol többen kitüntetést, illetve oklevelet vehettek át eddigi munkájukért.

Az ünnepségen először Kardos Pál, a Zuglói Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesületet elnöke, majd Markos György, az Országos Polgárőr Szövetség elnökhelyettese, illetve Palotai Zsolt Gábor tűzoltó ezredes, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese, végül Karácsony Gergely polgármester mondott beszédet. Kardos Pál kiemelte, rendkívül büszke a munkatársaira, akik immár nemcsak Budapesten, de országos szinten is kiemelkedően végzik a feladatukat. – Zugló nagyon fontos számomra – mondta az elnök -, hiszen itt születtem, itt nőttem fel, és ma is a kerületben élek. Polgárőreinkkel szeretnénk még jobbá és élhetőbbé tenni Zuglót, célunk a bűnmegelőzés.

Karácsony Gergely polgármester arról beszélt, a magyar emberekről él a köztudatban egy sztereotípia, amely szerint nem szívesen vállalnak felelősséget, de ezt a Zuglói Polgárőrség tagjai cáfolják meg leginkább, akik szabadidejükben végeznek önzetlen munkát a kerületi emberekért. Karácsony Gergely hozzátette, a polgárőrség továbbra is számíthat a mindenkori polgármester és a mindenkori önkormányzat támogatására.

A jubileum alkalmából számos kitüntetést és oklevelet osztottak ki. A 2013-ban alapított Ordasi László emlékérmet ezúttal dr. Böjtös Zoltán nyugalmazott rendőr alezredes, a BRFK XIV. kerületi Rendőrkapitányságának volt közrendvédelmi osztályvezetője vehette át. A polgárőrség elhunyt alapító tagjáról elnevezett elismerést minden évben az a személy kaphatja meg, aki hosszú időn keresztül kiemelkedő tevékenységével járult hozzá a Zuglói Polgárőrség működéséhez.

– Nem vagyok zuglói, de 1982-ben itt kezdtem dolgozni rendőrként, és 25 évig jártam ide munkába – mondta dr. Böjtös Zoltán. – Akkoriban kereste meg az együttműködés reményében a rendőrséget Kardos úr, és tulajdonképpen én voltam az összekötő a két szervezet között.

Tóth Csabának, Zugló MSZP-s országgyűlési képviselőjét tiszteletbeli tag címet adományoztak a rendezvényen. – Nagy meglepetést ért, és hatalmas megtiszteltetésnek érzem, hogy egy ilyen remek csapat tagja lehetek – nyilatkozta lapunknak Tóth Csaba. – Az első kérdésem az volt Kardos Pálhoz, hogy mikor kezdhetek. Már szervezzük is az első közös járőrözésünket.

Az ünnepségen – amelyen számos elismert szakember és a képviselő testület több tagja tiszteletét tette – levetítettek egy Kiss Csaba által készített filmet is a Zuglói Polgárőrség elmúlt 25 évéről.

A Zuglói Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesületben végzett kiemelkedő munkájáért elismerő oklevelet vehetett Laczkó István Gábor és Vági Péter polgárőr. A polgárőr mozgalomban 10 éves időtartamban eltöltött polgárőri szolgálata elismeréseképpen oklevélben és az ezt képező szolgálati jelben részesült Kiss Csaba Zoltán polgárőr, míg a 15 éves időtartamban eltöltött polgárőri szolgálatáért Murányi Mihály Miklós, dr. Mátis Péter és Székelyhidi Péter polgárőrök kaptak oklevelet és szolgálati jelet. A polgárőr mozgalomban 25 éves időtartamban eltöltött polgárőri szolgálata elismeréseképpen oklevelet és emlékplakettet kapott Árnics Mihály és Csillag Tamás. A Zuglói Polgárőrség 25 éves fennállása alkalmából pedig Tadanai János, Tóthfalusi István és Simon Ferenc vehetett át kitüntetést, végül a Zuglói Önkéntes Tűzoltóságért végzett kiemelkedő munkájáért elismerő oklevelet és emlékplakettet kapott dr. Való Viktor és Vágó Tibor önkéntes tűzoltó. Dr. Czirják Róbert rendőr alezredesnek tiszteletbeli tag címet adományoztak, míg dr. Német Zsolt, polgármesteri kabinetvezető elismerő oklevelet kapott.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb