Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Minden gyerek tűzoltó lehetett egy napra

Gyereknap alkalmából Zuglóban is kinyíltak a tűzoltó szertár kapui. Volt, akit az autókon lévő daru vonzott, de olyan is akadt, aki tüzet oltott.

– Sötét volt a füstsátorban, de nagyon élveztem. Menni akarok még egyszer – mondta a hároméves Martin, aki rajong a tűzoltókért. Szülei azt mesélték, szinte minden tűzoltókkal és rendőrökkel kapcsolatos programon részt vesznek, ezért örültek, hogy gyereknap alkalmából a XIV. kerületi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság idén is csatlakozott a Nyitott szertárkapuk programhoz. A négy és fél éves Kende pedig tüzet oltott, majd kisöccsével felmásztak az autókba, hogy közelebbről is szemügyre vegyék a kocsikban található eszközöket.

– A zuglói önkéntes tűzoltókkal együtt várjuk a családokat. Ilyenkor az összes eszközünket kipróbálhatják a gyerekek. Beülhetnek a többtonnás kocsikba, felemeljük őket az tűzoltóautó kosarával, és akár még tüzet is olthatnak – mondta a Zuglói Lapoknak Palotai Zsolt Gábor tűzoltó ezredes, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szakmai igazgató helyettese.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb