Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

A tanulást is segítik a napközis táborban

Idén tíz héten keresztül várják a gyerekeket a zuglói nyári napközis táborban, a Varga Zoltán Sporttelepen. A tavalyi évhez hasonlóan ezúttal is számos programra viszik majd térítésmentesen a résztvevő diákokat. A szülőknek mindössze a napi háromszori étkezés díját, 480 forintot kell befizetniük.

Az önkormányzat által támogatott napközis táborba június 20-tól augusztus 26-ig fogadják a zuglói lakhellyel rendelkező gyerekeket, illetve azokat, akik valamelyik kerületi oktatási intézménybe járnak. A tábor minden héten hétfőtől péntekig tart majd, reggel nyolc órától délután négyig. A nyitás előtti és a zárás utáni egy órában ügyeletet biztosítanak a Varga Zoltán Sporttelepen. Az önkormányzat helyi rendelete szerint a tábor díja napi 480 forint, ami magában foglalja a háromszori étkezést a Herman Ottó Általános Iskolában. Az év közbeni étkezési kedvezmények – a megfelelő igazolásokkal – itt is igényelhetőek a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülők, a három- vagy többgyermekes családok, illetve a tartós betegségben szenvedők vagy az SNI-s tanulók számára. A különböző programokon minden gyerek ingyenesen vehet részt.

A tavalyi sikert szeretnék megismételni – mondta Bátki László, a Zuglói Sport- és Rendezvényszervező Non-Profit Kft. ügyvezetője. – A jól bevált programokat, mint az Állatkert, a Mezőgazdasági Múzeum, a Vasúttörténeti park, a Medvefarm, a Tarzan- és az Elevenpark, illetve a strandlátogatás megtartjuk, de ezek mellett lesznek újdonságok is. Elvisszük a gyerekeket Újpestre, egy falmászó terembe, megnézhetik belülről a Bosnyák téri templom tornyát, de számos kézműves és az év közbeni tanulást segítő programot is bevezetünk.

Az irodalmi ismeretek bővítéséhez Pál utcai fiúk sétát szerveznek a Füvészkertben, péntekenként pedig különböző szakfoglalkozások lesznek. Ilyenkor választhatnak a gyerekek, hogy gitároktatáson, színjátszáson, sajtkészítésen, önvédelmi oktatáson vesznek-e részt, vagy éppen az informatikai kuckóba, illetve a kincses sziget programjaira mennek. Utóbbi alatt az angol nyelv tanulásához szeretnék felkelteni a diákok érdeklődését a brit hagyományok, szokások bemutatásával és látványos, interaktív foglalkozásokkal. Péntekenként lesz az OTP Bankkal közösen szervezett pénzügyi edukációs klubfoglalkozás is, amelynek végén az intézmény alkalmazottai a szülőket is vendégül látják egy bográcsozásra, a legügyesebb gyerekeket pedig különféle taneszközökkel, számológéppel, ipaddal, tablettel jutalmazzák. Minden foglalkozást szakemberek tartanak majd.

Híres sportolókat is meghívunk a táborba – tájékoztatta lapunkat Csaniga Andrea, táboroztatási és rendezvényszervezési vezető -, akik nemcsak előadásokat tartanak, de játszanak is majd a diákokkal. A Mogyoródi úti sportpályára is átvisszük a gyerekeket, ahol az összes sportolási lehetőséghez biztosítjuk az eszközöket. Lesznek kerékpárok, rollerek, pingpongütők, kosár- ás focilabdák.

A tábor területén felállítanak egy nagy sátrat, de lesz párakapu és ásványvizet, sapkát, naptejet, karszalagot is biztosítanak a gyerekeknek. A szervezők szeretnék, hogy a diákok aktívan vegyenek részt a programokon, ezért a táborba nem vihető semmilyen elektromos, illetve számítástechnikai eszköz, reggelente a mobiltelefonokat is le kell adni. Az összes résztvevő biztonsága érdekében az a gyerek, aki saját vagy mások testi épségét veszélyezteti, kizárható a táborból. Probléma esetén először egynapos, majd egy hetes szankcióval élnek a szervezők, a teljes kizárás csak ezek eredménytelensége esetén következik. Ha valakit eltiltanak a részvételtől, a napi háromszori étkezést akkor is megkapja. A nyári napközis táborba a Kövér Lajos utca 5-9. szám alatt lehet jelentkezni.

Pókmentes lesz Soltvadkert

Szinte teljesen megújított környezetbe várják a táborozókat Soltvadkertre. A frissen festett faházak mellett pótolták a vizesblokkok hiányosságait, újrafestették a sportpályát és tábortűz helyet is építettek. Idén elkészül a csatornázás és a gázt is bevezetik. A Sotyába – az előzetes jelentkezések szerint – június 12-én megy az első turnus, és augusztus 31-én jön haza az utolsó csoport. Csaniga Andrea tájékoztatása szerint a július 26-i hétre tudnak még helyet biztosítani civil szervezeteknek, baráti társaságoknak, amelyek a 06-1-363-2036-os számon érdeklődhetnek.

A Soltvadkerti tábor térítési díját az önkormányzat térítési rendelete határozza meg, de számos kedvezmény igénybe vehető. A különböző altáboroknak más és más lesz a tematikája, mindig az adott, érkező intézmény határozza meg, de Hosé bácsi, azaz Szűcs József, az Arany János Általános Iskola pedagógusa végig lent lakik majd a gyerekekkel. A Zuglói Sport- és Rendezvényszervező Non-Profit Kft. védőnőt és reggelente gyermekorvost is biztosít a helyszínen.

A Soltvadkertre érkező gyerekeknek lehetőségük lesz fürdeni a közeli strandon, részt vehetnek filmvetítésen, lovaskocsizáson és túrákon is. Utóbbihoz 16 kerékpárt vásároltunk – mondta Bátki László. – A táborban lesz egy úgynevezett kincsesbolt, ahol kizárólag tábori pénzért lehet vásárolni. Mindenki kap egy bizonyos mennyiségű zsetont, de a vetélkedőkön is lehet majd szerezni. A szervezők gondoskodtak a rovar-, a darázs és a rágcsálóirtásról is, ezért garantálják, hogy idén pókmentes lesz a Sotya.

 

Június 20-24-ig, illetve június 27-től július 1-ig a Lipták Villában is szerveznek napközis rendszerű nyári tábort. A programok minden nap 8-tól 16 óráig tartanak majd. Délelőtt különböző szakfoglalkozások – ének, musical, színjátszás, balett, színpadi tánc, kézműveskedés, díszlet- és jelmeztervezés – lesznek, a meleg ebéd után pedig a külső, szabadidős programok következnek. Ellátogatnak a gyerekek többek között a Fővárosi Nagycirkuszba, az Emese-parkba, a Sarkad Udvarba, a Gellért-hegyre, a Vajdahunyadvárba, a Pálvölgyi-barlangba. A tábor díja egyszeri, meleg étkezéssel, öt napra 21 800 forint.

Szintén a Lipták Villa ad otthon a Kavalkád tábornak július 4-8. Délelőtt különböző szakfoglalkozásokból választhatnak a gyerekek – ének, színjátszás, kézműveskedés, tánc -, ahol híres zenés előadások, népszerű slágereit tanulják meg a táborozók. Délben meleg ebéd, délután pedig színes programok lesznek: Sashegyi tanösvény, kvízjátékok,  kerti piknik, lángos sütés, kirándulás Visegrádra, a Normafára, a Királyi Palotába, valamint pisztrángozás és záróbuli a szülőkkel. A tábor ára egyszeri meleg étkezéssel 21.800 forint. Kifejezetten az 5-10 éves korosztálynak ajánlott a Sajtkukac tábor július 11. és augusztus 12. között, heti turnusokban, a Lipták Villában. A programok között lesz például sakk, aerobik, főzősuli, drámajáték és színházlátogatás is. A tábor ára egy hétre 29.500 forint.

Szintén június 20-24., illetve június 27.- július 1. között lesz napközis jellegű tábor a Cserepesházban is. A délelőtti foglalkozások alkalmával itt akrobatikus rock and roll, fazekas, illetve rajzfilmkészítő oktatást biztosítanak a gyerekeknek. A délutáni, szabadidős programok keretében pedig a Miniversum Élményközpontba, a Gödöllői-kastélyba, a Nemzeti Színházba, a Tropicariumba, a Vajdahunyadvárba, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumba és moziba viszik a gyerekeket. A tábor díja 21 800 forint, ami a belépőkön kívül szintén az egyszeri, meleg étkezést foglalja magában.

A Cserepesházban lesznek nem saját szervezésű, hanem terembérletben tartott táborok is: komplex művészeti és gyermekjóga tábor augusztus 22-26. között, Holdvilág – színjátszó napközi augusztus 1-5. között és sakk tábor július 4-8-ig. A Zuglói Ifjúsági Centrumba június 20. és július 8. között várják a gyerekeket heti turnusokban jóga, angol, illetve kiránduló táborba. A tábor díja öt napra 26 000 forint, ami megában foglalja a napi kétszeri étkezést, az anyagköltségeket és a külső programok belépődíját. A Jóga-angol-kirándulás táborba akár egy napra is lehet jelentkezni.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb