Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

A vészkorszak áldozatainak állít emlékművet Zugló önkormányzata

A Thököly úton található egykori nyilas ház előtt megkezdődött annak az emlékműnek az építése, amely a vészkorszak zuglói áldozatainak állít mementót. Az önkormányzat pályázatán győztes tervet egy kiállítás keretében korábban már láthatta a közönség a Civil Házban.

A győztes alkotás – ami Vadász Bence építész munkája – a föld alá épül, ezzel jelezve, hogy a nyilasok a legtöbb bűnt a pincékben követték el, ahová senki nem látott be. A művet az utca szintjéről szemlélő betekintést nyerhet abba a térbe, ahol az emberek szenvedtek. Az üres térrel, valamint a kéz és lábnyomokkal a meggyilkoltak hiányát jelzi a művész.

A Thököly út 80-nál épülő emlékművel szemben, az út túloldalán áll majd az üldözötteket mentő Slachta Margit szobra, amely Raffay Dávid alkotása lesz.

A vészkorszak áldozatainak emlékműve októberben készül el.

A nyertes pályamunka látványtervét ide kattintva tekintheti meg.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb