Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Negyedszázados sportmisszió

Huszonöt évvel ezelőtti alakulására emlékezett a zuglói Csanádi Árpád Olimpiai Baráti Kör március 30-án.  

A civil szervezetet létrehozását Schlegel Oszkár, a Csanádi Árpád Általános Iskola és Gimnázium igazgatója kezdeményezte 1991-ben. A szervezet tagjai azóta 186 sportolót és sportvezetőt láttak vendégül az Őrnagy utcai iskola ebédlőjében.

A kör tagjai közül többen is meghatározó szerepet töltöttek be a szellemi olimpiai vetélkedőkön, tudásukat pedig előszeretettel adták át a zuglói diákoknak is, akik szintén sikerrel szerepeltek a Magyar Olimpiai Akadémia és a Magyar Diáksport Szövetség által szervezett dr. Mező Ferenc szellemi olimpiai vetélkedőkön. A Tóth Attila által felkészített Zuglói Hajós Alfréd Iskola csapata például három egymást követő évben is megnyerte ezt a rangos versenyt.

Fotó: Balogh Róbert

A Csanádi Árpád Olimpiai Baráti Kör emellett rendszeresen delegál szurkolói csoportot a hazai rendezésű világversenyekre, látogatja az idős sportolókat, a tagok gyűjteményeiből származó relikviákat, fotókat, aláírásokat pedig kiállításokon mutatja be.

Mindezek mellett az elmúlt huszonöt év kiemelkedő történéseiről is szó esett a csütörtöki ünnepségen, amelyen a magyar sport számos kiválósága is megjelent. A Gizella utcai rendezvény résztvevői az ünneplés mellett egy újabb célt is megfogalmaztak: a fiatal sportbarátok segítségével a jövőben is folytatják az olimpiai eszme terjesztését.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb