Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Állami kitüntetéseket kaptak az olimpikonjaink

A tokiói olimpián és paralimpián eredményesen szerepelt sportolókat és edzőiket díjazták a Parlament Kupolatermében. A jutalmazottak között számos zuglói sportoló és tréner volt.

A XXXII. Nyári Olimpiai Játékokon elért kiemelkedő eredménye illetve kiváló felkészítői munkája elismeréseként Märcz Tamás András, a bronzérmes férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya a Magyar Érdemrend középkeresztje (polgári tagozata) kitüntetésben részesült.

Az olimpiai ezüstérmes KSI-s kajakozó, Varga Ádám a Magyar Érdemrend lovagkeresztje (polgári tagozata) elismerést vehette át.

A BVSC-Zugló három bronzérmes vízilabdázója, Gyöngyössy Anikó, Leimeter Dóra és Pásztor Mátyás, a szintén zuglói kötődésű vízilabdakapus, Vogel Soma és az ugyancsak bronzérmes cselgáncsos, Tóth Krisztián a Magyar Arany Érdemkereszt (polgári tagozata) kitüntetésben részesültek.

Tóth Krisztián edzője, Pásztor Gábor Levente Magyar Bronz Érdemkereszt (polgári tagozata) elismerést kapott.

A XVI. Nyári Paralimpiai Játékokon elért kiemelkedő eredménye, illetve kiváló felkészítői munkája elismeréseként Pálos Péter, a BVSC-Zugló paralimpiai bajnok asztaliteniszezője a Magyar Érdemrend középkeresztje a csillaggal (polgári tagozata) elismerést vehette át. Kovács Iván, a BVSC-Zugló vívóedzője, Veres Amarilla felkészítéséért a Magyar Érdemrend középkeresztje (polgári tagozata) kitüntetésben részesült.

A zuglói kötődésű válogatott edző, Becsey János, a pályafutását Zuglóban kezdő paralimpiai bajnok kajakos, Kiss Péter Pál és a BVSC-Zugló paralimpiai bajnok kerekesszékes vívója, Veres Amarilla a Magyar Érdemrend tisztikeresztje (polgári tagozata) kitüntetést kapták.

Legvégül Marsi Márk, a BVSC-Zugló asztaliteniszedzője Pálos Péter felkészítéséért, illetve a BVSC-Zugló paralimpiai bronzérmes asztaliteniszezője, Szvitacs Alexa Zsuzsa a Magyar Arany Érdemkereszt (polgári tagozata) kitüntetést vehették át.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb