Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Aratnak a zuglói vívók

A horvátországi Porečben tartják a kadet és junior vívó Európa-bajnokságot, amelyen több zuglói fiatal is részt vesz. Közülük az első érmet a kadet kardozó, Ondrik Konrád szerezte.

A BVSC-Zugló tehetsége lassan lendült bele, a csoportkörből csak nehezen jutott a főtáblára. Ott viszont remek vívással egészen az elődöntőig menetelt. Bódy István és Bódy Benjamin tanítványa előbb egy britet, majd a másodikként kiemelt olasz Cantinit, aztán egy román és egy fehérorosz vívót legyőzve érkezett a döntő kapujába, ahol végül vereséget szenvedett a későbbi győztes, német Heathcock-tól. Konrád tehát harmadik lett a korosztályos Európa-bajnokságon, ami pályafutásának eddigi legjobb eredménye.

Kadet korosztályban, a csapatversenyek első napján pedig a fiú párbajtőrcsapat tagjaként bronzérmes lett a BVSC-Zugló versenyzője, Kó Benedek. A magyar csapat előbb a törököket verte 45-15-re, amely siker borítékolható volt, ám ekkora különbség csak elvétve adódik két csapat között ebben a fegyvernemben. A következő körben a svédeket verték Benedekék. A negyeddöntőben viszont az egyéni verseny győztesével felálló svájciak vártak rájuk, akik ellen egészen addig „döcögött a szekér”, amíg az utolsó előtti asszóban a zuglói vívó be nem vágott egy 5-0-s győzelmet. Ezzel pedig el is dőlt a találkozó. Az elődöntőben az olaszok következtek, akik a mérkőzés első harmadában gyorsan tíztusos előnyre tettek szert. Benedekék azonban felzárkóztak, és 42 találatnál utolérték az olaszokat. Sajnos, a mindent eldöntő „aranytust” az olaszok adták, akik így a döntőbe jutottak, míg a magyar csapat a bronzmeccsen 40-37-re verte a franciákat.

Ondrik Konrád / Fotó: Magyar Vívó Szövetség

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb