Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

BVSC-s házi döntő az Európa-bajnokságon

A női kardozók versenyében a BVSC-s Pusztai Liza aranyérmet, klubtársa, Bérczy Dorottya ezüstöt, míg Koós Réka bronzérmet szerzett az Újvidéken zajló korosztályos Eb-n.

A vívók korosztályos Európa-bajnokságát Újvidéken rendezik február 29. és március 9. között. A fegyvernemek közül a legfrissebbek a kadet férfi tőrözők és a női kardozók voltak, akik már első nap döntöttek az érmek és a helyezések sorsáról. Utóbbiak esetében a magyar és a nemzetközi vívósport történetében példátlan módon a dobogó mindhárom fokára magyar vívó állhatott.

Az első helyért ráadásul két BVSC-s vívó léphetett pástra. Bódy István tanítványa, Pusztai Liza a csoportküzdelmeket még egy kicsit megilletődötten kezdte, ám az egyenes kieséses táblán kiválóan vívott. Ukrán, orosz és brit ellenfelet verve jutott a legjobb nyolc közé, ahol honfitársát, a magyar Kern Biankát legyőzve jutott az elődöntőbe. BVSC-s klubtársa, Bérczy Dorottya százszázalékos teljesítménnyel jutott a főtáblára, ahol előbb egy olasz, majd egy ukrán és egy francia vívó legyőzésével menetelt az elődöntőig. Az esti Final Fourban Liza ismét magyar ellenfelet kapott, Koós Grétát verte 15-4-re míg Bérczy Dorottya egy francia riválist győzött le. A döntőben tehát a két kolléga, Bódy István és Fehér Gábor tanítványa nézett egymással farkasszemet.

Kettejük csatájából ezúttal a 14 esztendős Liza került ki győztesen, aki ezzel élete első Európa-bajnoki címét nyerte. Az újdonsült kontinensbajnok azonban nem dőlhet hátra, néhány nap múlva rendezik a kadetek csapatversenyét, melynek ilyen egyéni eredmény után a magyarok az esélyesei, illetve Liza a juniorok között is pástra lép majd, ahol rajta kívül még két BVSC-s vívóért, Kelecsényi Mirabelláért és Kelecsényi Lénáért is izgulhatunk.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb